Detalji brutalnog ubojstva u Splitu: likvidirani muškarac je bivši vojni policajac

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Uz ogradu objekta u izgradnju na splitskom TTTS-u (Transportno trgovački terminal Split) u srijedu ujutro pronađeno je tijelo muškarca, a prema prvim informacijama radi se o ubojstvu.

Muškarac je pronađen izrešetan s više od pet hitaca u prsni koš i najmanje jednim u ruku.

Ni policija niti ŽDO nisu htjeli govoriti o identitetu, no Jutarnji list neslužbeno doznaje da je ubijen bivši vojni djelatnik Ante Prnjak (34) iz Splita, kojeg se posljednjih nekoliko godina povezuje s narkoticima. Najvjerojatnije je ubijen drugdje, pa dovezen automobilom u dvorište ispred skladišta u izgradnji.

Ima više ubojica

Obzirom na konstituciju žrtve, u njegovom ubojstvu vjerojatno je sudjelovalo više ljudi, jer ga jedan čovjek ne bi tako lako mogao unijeti u vozilo i iznijeti van.

Policija je dojavu o tijelu dobila u srijedu ujutro, oko 7.40.

– Odma san vidija da je u pitanju jači čovik, leža je na leđima, jedna mu je ruka bila na prsima, a druga ispružena. Nisan mu ni prilazija, odma san nazva policiju – rekao je šokirani radnik za Jutarnji list. Na mjestu događaja nisu pronašli nikakve dokumente. Radnici su izjavili i da se zelena žičana ograda oko skladišta svake noći zaključava, no s utorka na srijedu ostala je otvorena pa su ubojice mogle nesmetano doći i otići.

“Pao” kao šef lanca krijumčara

Prnjak je lani u svibnju “pao” kao šef lanca krijumčara kokaina i amfetamina, a osim njega tada su bili uhićeni i njegov prijatelj S.Č. (34) iz Kaštel Sućurca, I.B. (25) iz Crivca te T.G., 36-godišnji državljanin BiH. Tada je zaplijenjeno više od dva i pol kilograma amfetamina, 44 grama kokaina te 364 grama marihuane, a ulična vrijednost droge bila je procijenjena na nešto manje od 600 tisuća kuna.

Policija je nakon uhićenja svu četvoricu privela, tužiteljstvo je tražio istražni zatvor zbog utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela, no sudac istrage odbio je taj zahtjev i pustio ih da se brane sa slobode bez određivanja ikakvih mjera opreza. Prnjak je tada bio uhićen u mjestu Kljaci, a uz sebe je imao određenu svotu novca i mobitel preko kojega je, sumnja se, dogovarao nabavu i prodaju narkotika.

Pronašli zapaljeni auto

Tijelo muškarca je prevezeno na obdukciju. Neslužbeno se doznaje da policija raspolaže i sa snimkama nadzornih kamera na kojima se navodno vidi jedan automobil koji je oko 3.30 u noći došao i ubrzo otišao iz smjera odakle je tijelo pronađeno.

Na području naselja Tugare u blizini Splita u srijedu oko 11 sati zaprimljena dojava o vozilu marke BMW starom petnaest godina koje je zapaljeno, izgleda namjerno. Automobil je izgorio na protupožarnom putu, na predjelu Račnik, a od vatrogasaca doznajemo da se u početku sumnjalo da je u pitanju šumski požar da bi tek nakon dolaska vidjeli da se radi o vozilu koje je potpuno izgorjelo. Policija istražuje mogućnost je li ta paljevina povezana s ubojstvom na TTTS-u i je li možda u tom vozilu dovezeno mrtvo tijelo pa je poslije zapaljeno kako bi se prikrili tragovi.

IZVOR: 24sata.hr

Share.

Leave A Reply

%d bloggers like this: