Zagreb: U stravičnom sudaru poginule dvije osobe, petero ozlijeđenih, jedno vozilo se zapalilo!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

 

This slideshow requires JavaScript.

U četvrtak oko 21:15 u Ilici u Zagrebu kod kućnog broja 424 došlo je do prometne nesreće u kojoj je sudjelovalo pet osobnih vozila. Kako se neslužbeno doznaje, na mjestu su poginule dvije osobe, a još pet ih je ozlijeđeno.

Prizori na mjestu sudara su stravični i kaotični. Kako doznaje Jutarnji listod očevidaca, na jednom od vozila je izbio i požar koji su aparatima ugasili prisebni građani i neki od ljudi iz unesrećenih automobila. U međuvremenu su na mjesto događaja stigli policajci, ekipe Hitne pomoći te vatrogasci, uključujući i pripadnike Dobrovoljnog vatrogasnog društva Črnomerec, koji su do kraja sanirali požar, a onesposobili su i akumulatore kako ne bi došlo do novog izbijanja vatre.

Petero ozlijeđenih razvezeno je po zagrebačkim bolnicama.

Ravnatelj KBC Sestre milosrdnice Mario Zovak potvrdio je za Jutarnji list da je kolima Hitne pomoći u njegovu bolnicu u Vinogradskoj dovezen jedan sudionik teške nesreće. Riječ je o vozaču jednog od automobila koji je sudjelovao u nesreći.

– Zaprimili smo muškarca starosti između 50 i 60 godina, čiji identitet trenutno nije poznat. Zaprimljen je u vrlo teškom stanju, bez svijesti i životno ugrožen – kaže Zovak.

Kako je obrada još u tijeku za sada se može reći da ima teške ozljede glave, slomljenu nogu, a vjerojatno mu je i slomljena zdjelica.

– Liječnici ulažu maksimalan napor oko pacijenta, a više će se znati nakon obrade – kaže Zovak.

Zbog nesreće su u prekidu su sve autobusne linije terminala Črnomerec. Obustavljen je cjelokupan promet u oba smjera na dijelu od Sokolske ulice do Ulice Oranica.

O okolnostima u kojima je došlo do ove nesreće službenih informacija zasad nema, ali pojavile su se tvrdnje drugih vozača koji su u vrijeme nesreće vozili Ilicom, a prema kojima je nekoliko vozila divljalo te su jurili kao da su na autocesti, možda i brže od 130 km/h. Navodno je jedan vozač s nekim boljim autom u jednom trenutku prešao u suprotni trak pa je vozačica od jačine udara ispala iz vozila.

IZVOR: slobodnadalmacija.hr

Share.

Leave A Reply

%d bloggers like this: