Šibenik: I dalje bjesni najveći ovoljetni požar, noćas je bilo dramatično, vatrogasci jedva obranili dva zaseoka

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

This slideshow requires JavaScript.

I dalje bijesni najveći ovoljetni šumski požar na šibenskom području, koji je u srijedu oko 17,30 sati izbio u zaleđu Grebaštice na predjelu Brnjače.

Umornim šibenskim vatrogascima koji su cijelu noć proveli u borbi s vatrenom stihijom, jutros u sedam sati u pomoć su došli dva kanadera i jedan zračni traktor.

Kako doznajemo s požarišta od Volimira Miloševića, zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe grada Šibenika, požar još nije stavljen pod kontrolu, a od trenutka njegova izbijanja pa do jutros, vatra je progutala više od 100 hektara površine, pri čemu je izgorjela makija, nisko raslinje, borova šuma i neobrađeni maslinici.

– Na požarištu je stalno 55 vatrogasaca s 20 vozila, a od jutros imamo veliku pomoć u zračnim snagama. Noćas je bilo dramatično kod zaseoka Brnjača i Svirčići jer se vatra opasno približila i zaprijetila tamošnjim stambenim i poljoprivrednim objektima.

Velikim naporima naših vatrogasaca oba naselja su obranjena i požar je na tom mjestu lokaliziran.
Trenutno je najkritičnije na jugoistočnom dijelu požarišta, jer se tamošnji krak požara kreće prema naselju Široke na primoštenskom području, pa je najveći dio zemaljskih i zračnih snaga usredotočen na tom dijelu.

Veliki problem u gašenju predstavlja težak i nepristupačan teren, zbog nepostojanja odgovarajućih protupožarnih puteva – kazao nam je u četvrtak nešto iza deset sati šibenski vatrogasni zapovjednik Volimir Milošević.

IZVOR: slobodnadalmacija.hr

Share.

Leave A Reply

%d bloggers like this: