Iz Poljuda povukli tužbu za prisilnu naplatu 1,63 miljuna kuna sponzorskih obveza

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Hajduk je u ponedjeljak na Trgovačkom sudu u Splitu povukao tužbu kojom je htio prisilno naplatiti 1,63 milijuna kuna sponzorskih obveza od tvornice vijaka Div iz Samobora.

Naime, tvrtka Tomislava Debeljaka, koja je početkom 2013. godine od države kupila Brodosplit, a pola godine kasnije s klubom s Poljuda sklopila sponzorski ugovor težak 750 tisuća kuna godišnje, u potpunosti je podmirila svoj dug i to, kako se čulo na jučerašnjem ročištu, izvođenjem građevinskih radova za “bile” na Poljudskoj ljepotici.

Kako je potvrđeno s Poljuda, radi se tome da je Div na stadionu prije par mjeseci uredio 14 toaleta.

– U dogovoru s Hajdukom prebili smo taj dug s onim što klubu treba. Mi svoju obvezu izvršavamo – rekao je Darko Pappo, član Uprave Div tvornice vijaka koja je, inače, nedavno promijenila ime u Div grupa.

Ulaganje u infrastrukturu

Iz Hajduku poručuju da su izuzetno sretni što su pronašli zajedničko rješenje izvan suda.

– Div je kao jedan od naših poslovnih partnera prepoznao ulaganje u infrastrukturu i rekonstrukciju stadiona što nam je izuzetno pomoglo. Probleme iz prošlosti riješili smo mirno i na obostrano zadovoljstvo. Time smo pronašli zajednički interes i model za buduću suradnju – poručili su iz pr službe s Poljuda.

Iako je preuzimanje Brodosplita, jednog od najvećih simbola grada po Marjanom, od strane samoborske tvornice vijaka 2013. godine značilo spas škvera od stečaja, Debeljaka nisu odobravali sindikati koji su djelovali u brodogradilištu. Zbog toga mu je bilo važno uklopiti se u lokalnu sredinu i to mu je bilo najlakše učiniti preko najvećeg splitskog brenda – Hajduka.

Marin Brbić, bivši predsjednik “bilih”, ranije nam je ispričao da je Div u jednom trenutku prestao plaćati ono što je bio obvezan po ugovoru o sponzorstvu, dok je klub cijelo vrijeme ispunjavao svoje obveze i o tome sponzoru slao snimke.

Klub je u svibnju 2015. godine krenulo u postupak ovrhe, a zanimljivo je da Div unatoč tužbi nije raskinuo ugovor sve do prosinca 2016., pa su njegove obveze s kamatama narasle sa 787 tisuća kuna na 1,63 milijuna koji su sada kompenzirani.

IZVOR: slobodnadalmacija.hr

Share.

Leave A Reply

%d bloggers like this: