Pula: Policija blokirala cijeli kvart, zbog prijetnji uhitili čovjeka kojeg se povezivalo s ‘hrvatskim Escobarom’

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

U pulskom naselju Šijana, preko puta Kauflanda, u ponedjeljak poslijepodne bilo je pravo policijsko opsadno stanje nedaleko kuće Milana Štifanića, koji je u niz navrata punio stupce crne kronike, a povezivalo ga se s nedavno uhićenim Stjepanom Prnjatom, kojega su u javnosti prozvali ‘hrvatskim Escobarom’.

Naime, Štifanić je prijetio vatrenim i hladnim oružjem u svojoj kući. Zbog toga je policija blokirala cestu.

Kako saznajemo iz Policijske uprave istarske, pulska je policija postupajući po prijavi nasilja u obitelji i kaznenog djela prijetnje u 19 sati u Ulici 43. istarske divizije u Puli, uz uporabu sredstava prisile, uhitila 47-godišnjeg muškarca.

– Naime, nakon dolaska policijskih službenika na adresu prebivališta, oko 17,50 sati, muškarac se nalazio na katu obiteljske kuće, odakle je prijetio policijskim službenicima hladnim oružjem, kao i da će ozlijediti žensku osobu koja se nalazila s njim u stanu. S obzirom na to da je muškarac prijetio i uporabom vatrenog oružja, policijski službenici zatvorili su okolne ulice s ciljem zaštite života građana, navodi Policijska uprava istarska.

Štifanića su uhitili u 19 sati “uz primjenu sredstava prisilile”. Budući da se prilikom postupanja ozlijedio hladnim oružjem kojim je prijetio, nakon što mu je pružena hitna medicinska pomoć, prevezen je u Opću bolnicu Pula. Slijedi kriminalističko istraživanje.

IZVOR: jutarnji.hr

Share.

Leave A Reply

%d bloggers like this: