Stiže promjena vremena, ali ne u vidu kiše: Evo kakvo nas vrijeme očekuje idućih dana

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Stiže, stiže, već sutra, ali ne u vidu kiše, već vjetra. Naime, malo nam se približila ova fronta iz zapadne Europe što se lijepo vidi na satelitskoj snimci, međutim, ona je onda zapela nad Alpama, nije dovoljno jaka da ih prijeđe, pa će kiša zajedno s frontom ostati nad Alpama, dok će prema nama strujiti nešto svježiji i ugodniji zrak. Na kopnu će to biti sjeveroistočni vjetar, a na moru bura.

Sutra prijepodne u cijeloj zemlji sunčano, nešto malo oblaka samo na zapadu, gdje će biti vjetrovitije, a zbog toga i malo ugodnije, pišu Vijesti.hr.

U Dalmaciji sunčano, uglavnom i pretežno vedro. Samo će na sjeveru biti malo oblaka. I dalje ostaje vruće, čak malo toplije nego danas, između 31 i 35. Na jugu će puhati maestral, a na sjeveru bura koja će jačati, osobito potkraj dana.

Na sjevernom Jadranu sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. Bura će u tim poslijepodnevnim satima naglo jačati, na jaku, pod Velebitom i olujnu. Temperatura oko 31. U Gorskom kotaru i Lici promjenjivo oblačno i ugodnije nego danas, između 24 i 28 stupnjeva, uz umjeren do jak vjetar.

Od četvrtka na moru pretežno sunčano, u četvrtak i petak još uz umjerenu do jaku buru, dovoljnu da malo ohladi more. Petak i subota će biti nešto oblačniji pa je tad moguć i poneki lokalan pljusak.

I za kraj još podsjetnik da ćemo sutra imati vjetrovit dan. Na kopnu već od jutra, s time da će najjači udari vjetra biti oko sredine dana, dok će na Jadranu najjače puhati poslijepodne i navečer, jaka i olujna bura, prvo na sjeveru, a kasnije, iza 17 sati, i u Dalmaciji. Budite oprezni na moru.

Share.

Leave A Reply

%d bloggers like this: