BH mediji objavili tko je mladić kojeg je na plaži pored Splita ubio grom

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mladić iz BiH koji poginuo jučer usljed udara groma dok se kupao u moru u Podstrani kraj Splita je 25-godišnji Irem Karišik iz Sarajeva, javlja fokus.ba.

Karišika je grom udario dok je s djevojkom bio u moru u plićaku, a iako su mu  odmah u pomoć priskočili kupači, a nedugo zatim i tim Hitne pomoći, nažalost, nije mu bilo spasa.

Stradali mladić završio je Farmaceutski fakultet, bio je magistar farmacije i radio je za kompaniju Johnson & Johnson.

Prema riječima njegovih prijatelja, Irem je bio perspektivan momak i dobar prijatelj, javljaju BH mediji.

Od Irema Karišika, koji je bio navijač Željezničara, na Facebook stranici “Manijaci 1987” oprostili su se i njegovi prijatelji s tribina.

– Munja je udarila u moru, čula sam krik i tada sam shvatila da se dogodila tragedija. Iako je cura bila do njega, ona nije stradala, i počela ga je izvlačiti iz mora. Spašavanju se odmah priključilo dosta ljudi, ali nažalost, nesretnom mladiću nije bilo spasa – kazala je za Dalmacija danasmještanka Mutograsa u kojem se dogodila tragedija.

Od lokalnog stanovništva doznaje se da oni ne pamte ovakvu tragediju na njihovom području, a ovaj tragičan slučaj može biti opomena svima da se za vrijeme nevremena sklone na sigurno i nikako nevrijeme ne čekaju u moru.

IZVOR: slobodnadalmacija.hr

Share.

Leave A Reply

%d bloggers like this: