Bivšem kick-boksaču zapaljen passat, ima li požar veze s incidentom u poznatom kafiću?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Nakon nekoliko mjeseci zatišja, na splitskim ulicama ponovno gore vozila!

Najnoviji slučaj paljevine zabilježen je jučer ujutro, oko 4.30, kada je, kako je izvijestila policija, u Ulici Vojka Krstulovića na Gripama, na parkiranom vozilu marke VW passat izbio požar, a vatra je oštetila i audi A3 koji je bio parkiran u blizini. Kako doznajemo, passat je star desetak godina i u vlasništvu je 39-godišnjega splitskog redara i bivšeg europskog prvaka u kick-boxingu Gordana Jukića.

Policija je jučer bila vrlo štura u informacijama o paljevini, poručivši tek da je nakon provedenog očevida utvrđeno da je uzrok požara, gle čuda, “otvoreni plamen ili žar”. Neslužbeno doznajemo tek da Jukić policiji nije prijavljivao nikakve prijetnje, a vozilo je poliveno zapaljivom tekućinom. Sam vlasnik automobila nije navodno baš bio pričljiv u razgovoru s policajcima. I mi smo jučer pokušali doći do njegova komentara, no mobitel mu je bio isključen.

Tučnjave i pucnjave

Jukić je u svibnju prošle godine bio žrtva napada vatrenim oružjem. Tada je na njega i Marka Tomasovića, bivšeg boksačkog olimpijca i vlasnika zaštitarske tvrtke, iz pištolja pucao Vedran Vujević, redar koji je u svibnju ove godine, zbog nanošenja lake tjelesne ozljede Jukiću, nepravomoćno osuđen na sedam mjeseci zatvora, a za teško ozljeđivanje Tomasovića na godinu dana te mu je izrečena jedinstvena zatvorska kazna od godinu i pol dana.

Podsjetimo, do pucnjave je došlo nakon što se u klubu “Moon”, u kojem je Tomasovićeva tvrtka pružala zaštitu, dogodio incident u kojem je sudjelovao Vujević. Tomasović i Jukić su koji dan nakon toga došli ispred zgrade u kojoj Vujević živi kako bi se raspravili oko incidenta, a Vujević je na suđenju kazao da se samo branio od njih dvojice koji su ga došli napasti te da je zato pucao iz pištolja. Tomasović je tad pogođen u lijevo koljeno, a Jukiću je metak prošao vrlo blizu genitalija nanijevši mu, srećom, tek oguljotinu okarakteriziranu kao lakšu ozljedu.

Nekonfliktan tip

– Vujevića znam, ali nismo prijatelji. Nismo bili u sukobu. Ispalio je tri-četiri hica na mene. Doktor mi je rekao da me ne bi spasili da mi je prvi metak prošao centimetar ili dva više. Ne znam koji je bio motiv da to radi, možda je imao krivu predodžbu u svojoj glavi, ja to ne mogu znati. Ja inače nisam konfliktan tip – posvjedočio je tada na suđenju Jukić.

On je 2010. godine bio i osuđen na tri mjeseca zatvora zbog toga jer je, zajedno s još trojicom muškaraca, 2006. godine sudjelovao u tučnjavi pred kafićem “Malibu”, u kojoj je teško bio ozlijeđen Tomislav Čulić iz Podstrane koji se tu slučajno zatekao. Jukić je tada bio optužen za dva kaznena djela jer je, osim za sudjelovanje u tučnjavi, bio optužen i za teško ozljeđivanje još jednog sudionika sukoba.

IZVOR. slobodnadalmacija.hr

Share.

Leave A Reply

%d bloggers like this: