Građani nisu disciplinirani: otkad nema kontejnera, u Bušićevoj se smeće gomila na javnoj površini

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Već neko vrijeme u Bušićevoj ulici, nasuprot Centru “Juraj Bonači”, kontinuirano se povećava količina otpada ostavljenog na javnoj površini. Ljubica Vrdoljak, šefica operativne službe splitske “Čistoće”, kazala nam je da je takva situacija u Bušićevoj stalna otkad su uklonjeni kontejneri.

– Na zahtjev Gradskog kotara, uklonili smo kontejnere i očigledno otvorili odlagalište. Takvu situaciju imamo i u Novakovoj ulici, na Sućidru i nizu drugih lokacija, jer građani nisu disciplinirani i ne poštuju to što tamo više nema kontejnera, nego odlažu smeće gdje ih je volja – rekla nam je Ljubica Vrdoljak, objasnivši što bi, po njezinu mišljenju, trebalo poduzeti oko ovog problema.

Kazala nam je i to da je “Čistoća” prvih nekoliko dana uklanjala smeće koje se pojavilo u Bušićevoj ulici, ali je netko iz dana u dan kamionima nanovo donosio novi otpad.

– Komunalni redari trebali bi reagirati. Mi iz “Čistoće” smo prije 20 godina “gasili” odlagališta diljem grada tako što su moji ljudi doslovce dežurali na pojedinim lokacijama. Tako bi i redari trebali sada. To je, na kraju krajeva, njihov posao – naglasila je, dodavši da je zadaća redara utvrditi tko onečišćuje javne površine i sankcionirati takvo daljnje ponašanje.

Rješenje problema Vrdoljak vidi u tome da svaki građanin Splita svoje smeće drži ispred svoje kuće, što će po novom zakonu uskoro i morati.

– Osijek je već počeo s potpunom zabranom odlaganja otpada na javnim površinama, a izgleda da ćemo i mi uskoro morati tako. Moramo naučiti voditi brigu o svojem otpadu, i to na svojem kućnom pragu. Svjesna sam da će se neki buniti da im smrdi smeće, ali to je njihovo smeće i zakonom je tako propisano – dodala je Vrdoljak iz splitske “Čistoće”, koja je već počela s podjelom kanti svakom individualnom kućanstvu, kojih su nabavili 25 tisuća.

Izvor:slobodnadalmacija.hr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share.

Leave A Reply

%d bloggers like this: