Je li poginula djevojka žrtva utrke za zaradom? U Splitu je 2000 taksista iz cijele države, putnike voze oni koji su do jučer autom išli samo na kavu, ne poznaju grad, krše propise, rade po cijeli dan, preumorni su…

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Prošlo je točno mjesec dana od prometne nesreće na raskrižju Ulice slobode i Vukovarske, kada je, prema izjavama svjedoka, taksist izazvao sudar prolaskom kroz crveno svjetlo na semaforu.

Tada je u našoj dnevnoj novini objavljen tekst o premorenim i nestručnim vozačima taksija s, neki su tada komentirali, preuveličanim naslovom koji je glasio: “Pitanje je dana kada će se dogoditi tragedija”. Nažalost, bili smo u pravu.

Mjesec dana nakon nesreće ispod “Higijenskog”, ponavljamo gotovo isti tekst koji je tada trebao biti glasni apel odgovornima, a danas je samo zakasnjela obveza. To upozorenje, na žalost, palo je u vodu, budući da je u nedjelju, u prometnoj nesreći u kojoj je sudjelovao i taksist, život izgubila djevojka koja nije bila ni u jednom od vozila već je na pločniku uz raskrižje Vukovarske i Dubrovačke ulice samo čekala da prijeđe cestu.

Očevidom nesreće koja je zgrozila cijeli Split rukovodio je Damir Mišić, zamjenik općinske državne odvjetnice, uz Stanka Smodlaku, stalnog sudskog vještaka za cestovni promet i motorna vozila, te prometne policajce. Pretpostavlja se da se jedan od vozača nije zaustavio na crvenom svjetlu i tako izazvao tragediju, a Smodlaka nam sa sigurnošću, dan nakon nesreće, nije mogao potvrditi takvu informaciju, niti kazati je li taksist krivac za nesreću.

Svakako, vještak je naglasio da je liberalnije taksi tržište sigurno jedan od ključnih razloga povećanog broja incidenata u kojima sudjeluju taksisti.

– Zainteresirani vozači se mogu javiti iz cijele države kako bi “taksirali” na splitskim ulicama, i to s neadekvatnim vozilima, starije dobi i upitne tehničke ispravnosti. Svjedoci smo ponekad nekontroliranog ponašanja tih vozača, trčanjem za putnicima i profitom, kršenjem propisa, a sve u cilju ostvarenja dobiti za sebe, a još češće za vlasnika prijevozničke tvrtke. Naravno, svatko ima pravo da s vlastitim radom ostvaruje prihod za život, ali bez ugrožavanja drugih sudionika u prometu – upozorava Smodlaka i ističe da je jedan od najvećih problema nemogućnost kontrole radnog vremena vozača.

– Hoće li gradska uprava pokušati ograničiti broj taksi vozila? Teško je to kazati, jer je ovdje riječ o izmjenama i dopunama Zakona o prometu, ali ako se nešto odvija mimo zdrave pameti i logike to treba na vrijeme spriječiti kako se ne bi dogodile veće tragedije koje izazivaju vozači taksi vozila na području Splita – apelira naš sugovornik.

Naime, prema neslužbenim procjenama stručnjaka upućenih u taj problem, pretpostavlja se da je na gradskim ulicama oko 2000 taksi vozila, dok je prije liberalizacije tržišta njih niti 200 imalo dozvolu iz Banovine za obavljanje te djelatnosti. Pametnome dosta.

Milivoj Topić, predsjednik Ceha prijevoznika pri Hrvatskoj obrtničkoj komori, smatra da je zbog takvih nevjerojatnih podataka došlo do nereda na splitskim prometnicama.

– Stručna osposobljenost za obavljanje taksi prijevoza više nije potrebna. Profesionalni vozač nije doktor, ali definitivno ima određenu dozu predostrožnosti i profesionalnosti da ocijeni kada je umoran i kada može ili ne može odraditi taj posao, ukratko, svjestan je svojih mogućnosti. Danas putnike voze momci koji su do jučer koristili auto samo za odlazak na kavu – tvrdi Topić i dodaje:

– Nažalost, u nedjelju je mladi život ugašen, ali vjerujte da je krivac, kako je u crno zavio obitelj te djevojke, tim činom i svoju obitelj uništio. Dokle god se ne promijeni zakon, dok se ne budu znala jasna pravila i standardi, te dok ovaj posao ne postane profesionalan kao i u ostatku Europe, bolje ne može biti, samo gore. Uvijek postoji gore – oštro će Topić, a s njim se slaže i kolega mu Lovre Ćatipović, dugogodišnji prijevoznik i član gradskog Udruženja obrtnika.

– Ovdje je problem u bešćutnoj administraciji koja radi gluposti na štetu građana. Najveći uzrok nereda je izvlaštenje lokalne samouprave iz nadležnosti izdavanja dozvola za autotaksi prijevoznike – kaže Čatipović i dodaje da se svakodnevno osjete posljedice stihije i kaosa u taksi vrsti prijevoza.

– Kada dozvolite sve i svašta, onda to i dobijete. Tako imate tučnjave na aerodromu, zapravo probleme na gotovo na svakom punktu gdje je koncentriran veći broj taksista. To su jako nezgodne i neprijatne scene s kojima se turisti i domaći suočavaju – upozorava dugogodišnji prijevoznik koji se ne raduje idućim danima kada će zbog “Ultre” sigurno zavladati potpuni kaos na prometnicama zbog stotina taksista “sa strane” koji dolaze u Split.

izvor: slobodnadalmacija.hr

Share.

Leave A Reply

%d bloggers like this: