Raste broj noćenja u Splitsko-dalmatinskoj županij: najbrojniji gosti Nijemci, Koreanci, Francuzi..

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
U travnju je, prema podacima sustava eVisitor, bilo 156 tisuća dolazaka i 442 tisuće noćenja
Sa 264.422 dolazaka i 706.385 noćenja koliko je ostvareno u Splitsko – dalmatinskoj županiji u prva četiri mjeseca ove godine naša regija zabilježila je daljnji rast od 21 posto u dolascima i 19 posto u noćenjima. 

Posebno veliki rast bilježi se u segmentu stranih gostiju kojih je ovih zimskih i proljetnih mjeseci stiglo 28 posto više nego lani i imali su 26 posto više noćenja.

Najbrojniji  gosti na području županije u protekla četiri mjeseca su bili Nijemci koji su ostvarili i najveći broj turističkih noćenja, slijede Koreanci, građani BiH, gosti iz SAD-a, Francuzi,Britanci… 

Najuspješniji u turističkom prometu u dosadašnjem dijelu godine je grad Split u kojemu je ostvareno 35 posto svih noćenja u prva četiri mjeseca u županiji dok je u Makarskoj u prva četiri mjeseca ove godine  bilo 14 posto više noćenja nego u istom razdoblju prošle godine.

Ugodno proljetno vrijeme i kasniji termin Uskrsa donijeli su ove godine u travnju 28 posto više turističkih noćenja u odnosu na prošlu godinu (kada je Uskrs bio 1. travnja). 

Tako je  samo u tom mjesecu, prema podacima sustava e Visitor, u županiji bilo 156 tisuća dolazaka i 442 tisuće noćenja.

Share.

Leave A Reply

%d bloggers like this: