Splićane će na dočeku Nove godine zabavljati Tomislav Bralić s klapom Intrade i Jelena Rozga

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Od kraja ovog mjeseca pa sve do početka iduće godine točnije od 30. studenog do 2. siječnja 2020. godine trajat će Advent u Splitu- Zimski akvarel koji će nas kroz brojna zabavna događanja pokušati kroz vremeplov vratiti u neka stara i dobra vremena i to kroz glazbena i gastro događanja.

U suradnji s tvrtkom Promet tijekom pet tjedana uvode se i adventske linije, u specijalno za tu namjenu brendiranim autobusima, koje će vikendom prometovati besplatno. Besplatno će prometovati vlakovi i to svake subote i nedjelje na relaciji Kaštel Stari – Split – Kaštel Stari Split- Kaštel Stari.

“Ponosni smo što Advent postaje jedna od najvažnijih manifestacija našeg grada što potvrđuje sve veća uključenost brojnih institucija, udruga, lokalne zajednice… Sigurni smo da će privući veliki broj posjetitelja, prije svega građana. Nije nam u interesu za Božić raditi veliku turističku priču, tijekom turističke sezone obaramo rekorde, čak i ove kada je gotovo cijeli Jadran bio u minusu. Božićno vrijeme je vrijeme za nas, za našu dicu i naše građane. Osmislili smo adventske svečanosti da našim građanima donesemo božićnu čaroliju i probudimo dobre stare osjećaje. Želja nam je da se zajedno s našim građanima dobro osjećamo, ajmo bit nasmijani, ajmo bit veseli, to nam je cilj ovog Božića”, kaže splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara.

Splitski advent ove godine će nas vratiti u neka stara vremena

Ovogodišnji advent u Splitu oživio je neke nove lokacije, a cilj mu je probuditi dječju zaigranost i emociju nekih davnih vremena, kaže direktorica Turističke zajednice grada Splita Alijana Vukšić. Foto korneri na Vidilici i Matejuški, klizalište u Đardinu, tematski programi, tek su dio ponude, a bogata će biti i glazbena ponuda.

“Dodajmo kako je prošle godine za vrijeme Adventa Split turistički promet porastao za 17 % u dolascima i 21 % u noćenjima, a sudeći po ovogodišnjem interesu inozemnih medija, Split postaje uistinu nezaobilazna adventska destinacija.”

Cijeli program dodatno će biti obogaćen ugostiteljskim sadržajem, a Javni poziv za dostavljanje ponuda za izlaganje, prezentaciju i prodaju proizvoda i usluga na manifestaciji „Advent u Splitu – Zimski akvarel 2019./2020.“ je u tijeku.

Ukupno je planirano 25 kućica na sljedećim lokacijama: Riva (3 trgovačke, 3 za jednostavno ugostiteljstvo, 11 ugostiteljske ); Đardin (4 ugostiteljske); Ruđera Boškovića RK Prima 3 (4 ugostiteljske); te na Prokurativama (dječje zabavne naprave – vlakić).

U advenskom programu sudjeluje ove godine i Radio Dalmacija koja će sva događanja pratiti uživo iz studija u Marmontovoj. Dobroj atmosferi će pridonijeti i božićno uređenje Marmontove ulice, na kojoj će se iscrtati nekoliko zona sa zogom, uz pomoć ekipe HNK-a. Namjera je da se djecu, roditelje, djedove i bake pozove da ponovno zaigraju tu pomalo već zaboravljenu igru, a neke tek i nauči.

Klapa Intrada, Tomislav Bralić i Jelena Rozga uvest će Splićane u Novu godinu

Direktor tvrtke Spalatum DMC Ante Šunjić naglasio je kako je ovogodišnji program na Rivi posebno bogat i raznolik.

Tako će manifestaciju otvariti glazbeni sastav Gustafi, a posjetitelje Adventa zabavljati će Giuliano i Diktatori, Alen NižetićMarko Pecotić & band, grupa Vatra i brojni drugi izvođači.

“Posebna poslastica bit će božićni koncert Tedija Spalata uz tradicionalno dobar provod za doček Nove godine. Klapa Intrade i Tomislav Bralić stvoriti će veseli dalmatinski ugođaj, a za zabavu do jutarnjih sati zadužena je Jelena Rozga“, kazao je Šunjić.

izvor: Splitski Dnevnik

Share.

Leave A Reply

%d bloggers like this: