Split iduće godine dobiva “mini metro”: Od Kopilice do luke u svega nekoliko minita

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Više institucija – od Ministarstva prometa, preko tvrtki iz sustava Hrvatskih željeznica do gradskih službi – užurbano radi kako bi vlakovi na ovoj relaciji počeli prometovati već 1. lipnja 2019. godine
Od iduće sezone, Split će dobiti liniju gradskog “mini metroa” od predgrađa Kopilica do samog centra, kako bi izbijegle nesnosne gužve u ljetnim mjesecima. – doznaje tportal

Više institucija – od Ministarstva prometa, preko tvrtki iz sustava Hrvatskih željeznica do gradskih službi – užurbano radi kako bi vlakovi na ovoj relaciji počeli prometovati već 1. lipnja 2019. godine.U Kopilici, gdje se već danas nalazi kolodvor nazvan “Split predgrađe” i koja je u planovima predviđena za mjesto budućeg prometnog čvora s glavnim željezničkim i autobusnim kolodvorom, uredit će se parkiralište za nekoliko stotina automobila i dodatni parking za autobuse, a plan je da se dio vozača i putnika preusmjeri ondje kako bi izbjegli vožnju u zakrčeni centar. Do same luke stizat će vlakom kroz postojeći željeznički tunel, a njegova vožnja trajat će tek nekoliko minuta.

Hrvatske željeznice idućih dana u Split će poslati dvije kompozicije namijenjene prometovanju na ovoj relaciji: radi se o njihovim vlakovima za regionalni prijevoz serije 7023, sa 167 sjedećih i 175 stajaćih mjesta te maksimalnom brzinom od 120 kilometara na sat.

Projekt željezničkog povezivanja zračne i trajektne luke na sjednici Vlade održanoj ovog proljeća u Splitu proglašen je strateškim na nacionalnoj razini i trenutno je u fazi izrade studije isplativosti, što se smatra izvjesnim jer kroz ove dvije luke na godišnjoj razini prometuje preko osam milijuna putnika. Tijekom prosinca trebala bi biti donesena odluka o trasi pruge, nakon čega slijedi izrada idejnog rješenja i glavnog projekta, a time će se riješiti glavna dilema: hoće li se izgraditi tek osam kilometara pruge od naselja Rudine iznad Kaštela do aerodroma, što je najjeftinija varijanta, ili će se vlak ‘odvajati’ nešto ranije – što bi bila skuplja i zahtjevnija opcija, ali bi zato zahvaćala znatno veći broj stanovnika Kaštela. Cijeli članak pogledajte OVDJE.

Share.

Leave A Reply

%d bloggers like this: