Split: Stravične scene iz pekarnice, štakori se penju po policama s kojih ljudi kupuju kruh

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

This slideshow requires JavaScript.

Tek što smo pisali da je prodavača na Pazaru za nogu ugrizao štakor, društvenim se mrežama munjevito proširila snimka iz pekarnice u središtu tržnice gdje se jasno vidi ostatak mnogobrojne pantaganske obitelji za večerom.

Dobro uhranjeni glodavci trčkaraju, skaču, lupaju repom po etiketama s cijenama, vesele se, pare, jedu i izbacuju izmet po policama gdje se ujutro slaže topli kruh. Da snimka izaziva nelagodu i onima s visokom tolerancijom na slične scene, potvrđuju korisnici Facebooka koji pozivaju i prozivaju sanitarne inspektore.

Razmjenjuju priče – čuli su za razne nedavne slučajeve trovanja hranom, je li to bila ova pekarnica ili neka druga – ne zna se.

Neki čak spominju da su i ostale prodavaonice na Pazaru također štakorske hacijende. Vlasnici mogu biti sretni da ih nitko nije snimio. Još.

Gladni kupci koji nisu bili te sreće da pogledaju zastrašujuće kadrove, u četvrtak ujutro nagurali su se u red za kruh. I domaći i turisti čekali su pored vrata s etiketom “Pekarnica Kamen”, poslovnicu tvrtke “Tunić” sa sjedištem u Dugom Ratu, osnovane s temeljnim kapitalom od 10 kuna.

Razgovarali smo s vlasnikom Rokom Tunićem. Ne bježi od odgovornosti, ali kao i korisnici društvenih mreža, tvrdi da štakori nisu problem samo u njegovom dućanu nego po cijelom Pazaru.

– Vidio sam snimku. Iznenadila nas je, kako ne. Imamo ugovor s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo, redovno provodimo deratizacije kako treba, ali jednostavno ih je sada previše, i to po čitavoj tržnici. Nisu samo kod nas. Ali, eto. Tu su zatečeni i to je sad tako – kaže Tunić.

Kontaktirali smo i tvrtku ‘Hippos’, koncesionara glavne tržnice, ali nitko nije dizao slušalicu u njihovoj upravi pa nismo uspjeli doznati kako misle spriječiti slične probleme.

IZVOR: slobodnadalmacija.hr

Share.

Leave A Reply

%d bloggers like this: