“To je moja zemlja”: Veliki humanitarni koncert na Poljudu okupio velikane hrvatske glazbe

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Među posjetiteljima koncerta bila je i gđa. Janja Coce, supruga preminulog trogirskog slavuja Vinka Coce koja je prije koncerta kazala: “Ova gesta organizatora ugodno me iznenadila. Jako sam sretna da se ovakvi koncerti održavaju i rado bi da ih bude još i više, da se čuju sve te divne pjesme. Za mene je naravno tu na prvom mjestu Vinko, ali i sve njegove preminule kolege jer na taj način ostaju njihove pjesme ostaju vječne i slušat će ih i mlađe generacije.”

Koncert su vodili Mirna Berend i Oliver Mlakar koji su dobili veliki pljesak publike.

Jedan od izvođača je bio i Dražen Zečić koji je bez razmišljanja prihvatio poziv organizatora na večerašnji koncert.

“Čast mi je da se nalazim među ovakvim ljudima i među ovakvim pjesmama. Još je i koncert humanitarnog karaktera pa nisam dvojio ni minute. Slažem se da se odaje priznanje Miši Kovaću, možda sam ja subjektivan jer je Mišo prvi uzeo moju pjesmu, tako da ja imam prema njemu jedan drugačiji osjećaj jer je meni otvorio vrata estrade, Ono što su on i Oliver napravili za našu estradu to mi nikad nećemo moći napraviti.”

Jedan od izvođača bio je i Mladen Bodalec koji nam je otkrio kako mu je ovo prvi put da je na Poljudu.

“Najmanje je što čovjek može je pjesmom pomoći, tako da se uvijek rado odazivam humanitarnim koncertima,” kaže nam Bodalec i dodaje kako je sve ono što su mu o Poljudskoj ljepotici govorili, istina.

“Možda bi je trebali malo osvježiti, ali ništa više jer ona u sebi sadrži sve lijepe sportske priče koje su tu napisane. Sve što sam godinama slušao i ambijentu i za atmosferu sve se to potvrdilo.”

Tijekom koncerta odala se i posebna počast nedavno preminulom Đeli Jusiću, a ispunjene tribine Poljuda svakog izvođača ispratili su velikim pljeskom i još jednom pokazali da Splitu nedostaju ovakvi koncerti.

Najdirljiviji dio večeri svakako je bio kada je publika uz Oliverovog Galeba upalila upaljače i pjevala u glas.

izvor:splitskidnevnik.rtl.hr

Share.

Leave A Reply

%d bloggers like this: