U Splitu se prikupljaju “stari” udžbenici, proslijedit će ih novoj generaciji

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Kako se bliži završetak školske godine Grad Split dao je uputu školama da do 14. lipnja prikupe udžbenike koji su neoštećeni i koji se mogu prenijeti na drugu generaciju.

Sukladno prošlogodišnjoj odluci i sufinanciranim udžbenicima za oko 14 tisuća osnovnoškolaca u visini od oko 12 milijuna kuna namjera je Grada Splita bila pružiti podršku roditeljima u obrazovanju djece te isto tako omogućiti prijenos knjiga s generacije na generaciju.

 

“Pozivamo roditelje i staratelje splitskih osnovnoškolaca kojima je za školsku 2018./2019. godinu Grad Split sufinancirao nabavu udžbenika da ih neoštećene vrate u školu koju dijete pohađa do 14. lipnja 2019. godine (iznimno na kraju popravnog ispita)”, poručili su iz Grada.

Splitske osnovne škole su napravile analizu stanja i potreba temeljem kojeg će se prikupljati i raspoređivati korišteni udžbenici zajedno s novim udžbenicima za koje je Ministarstvo znanosti i obrazovanja osiguralo sredstva, a proces nabave knjiga preuzimaju škole na sebe kako bi učenike s početkom nove školske godine sve dočekalo na klupama.

Obzirom na to da je ove godine Ministarstvo znanosti i obrazovanja preuzelo obvezu osiguravanja sredstava za udžbenike za osnovnoškolce, Grad Split je u proračunu za 2019. godinu osigurao sredstva u visini od 5 milijuna kuna za nabavu dodatnih obrazovnih materijala (radne bilježnice, likovne mape, kutije za tehnički itd.).

Radne bilježnice i dodatni materijali, kao i udžbenici, bit će osigurani javnom nabavom koju će provesti škole.

Na ovaj način nastavlja se podrška roditeljima i skrbnicima osnovnoškolaca u Splitu osiguravanjem besplatnih udžbenika za sve učenike.

izvor:splitskidnevnik.rtl.hr

Share.

Leave A Reply

%d bloggers like this: