Uskoro niču garaže na Splitu 3 i Ravnim njivama, a u planu je i izgradnja novih parkirnih mjesta na Sućidru, Lokvama i Mertojaku

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Gradska tvrtka “Split parking” objavila je natječaj za izradu projektne dokumentacije za garažu u Dobrilinoj ulici na Splitu 3, vrijedan 600 tisuća kuna bez PDV-a. Rok za dostavu ponuda je do 19. prosinca do 12.30 sati kada je planirano i njihovo otvaranje.

Riječ je o natječaju za jednu od ukupno devet javnih garaža čija je izgradnja i dogradnja planirana, a kako teku planovi pitali smo Marka Bartulića, direktora “Split parkinga”.

– Raspisali smo nadmetanje za izradu projektne dokumentacije za gradnju novih garaža u Dobrilinoj i Ravne njive, a već se i raspisalo prethodno savjetovanje za projekt nove garaže Sućidar. Ukupna vrijednost izrade projektne dokumentacije za nove garaže je 5,55 milijuna kuna. Split Parking do kraja godine planira pokretanje postupka javne nabave za izradu projektne dokumentacije za buduće garaže Lokve, Mertojak Odeska i Mertojak Doverska s pristupnim kolnikom, kazao nam je Bartulić.

 

Gradska tvrtka “Split parking“ pokrenula je i postupak javne nabave za sanacije postojećih i izradu projektne dokumentacije novih garaža na više gradskih lokacija. Sanacije garaža odvijat će se u tri faze zbog nesmetanog odvijanja prometa i parkiranja, pa će se tako u prvoj fazi sanirati garaža Pujanke I i garaža u Šimićevoj ulici.

– Prije početka sanacije “Split parking“ će u suradnji s kotarevima obavještavati građane o alternativnim parkirališnim površinama na navedenim lokacijama i potencijalno novim prometnim regulacijama. Prema planu sanacija za ostale garaže nadmetanje će biti raspisano početkom ožujka, a uključuje garaže Smiljanićeva i Pujanke II te garažu Zagorski put. Ukupna vrijednost investicije sanacije svih pet garaža iznosi 16,7 milijuna kuna, objasnio je Bartulić.

Raspisano javno nadmetanje za izradu projektne dokumentacije novih garaža i sanacije postojećih garaža vrijedno je 22,25 milijuna kuna. U suradnji s gradskom upravom i kotarevima ispituje se niz potencijalnih lokacija za buduće garaže, a sve kako bi se smanjio problem parkiranja u gradu Splitu.

Iz Grada Splita su objavili kako danas startaju pripremni radovi na dugoočekivanoj dogradnji garaže u Ostravskoj ulici na Mertojaku.

– Strojevi i radnici “Lavčevića“ prvo će obližnje košarkaško igralište (na istočnoj strani Ostravske ulice) prenamijeniti u privremeno parkiralište, kako bi se omogućilo nesmetano parkiranje automobila za vrijeme trajanja radova na garaži. Čim se završe zahvati na privremenom parkiralištu, mehanizacija se prebacuje na samu garažu gdje će radovi potrajati pet mjeseci.

Rekonstrukcijom i dogradnjom postojeće garaže predviđena su 102 parkirališna mjesta u prizemlju, na katu 104 i na krovu 99 parkirališnih mjesta, što predstavlja povećanje od 99 parkirališnih mjesta u odnosu na postojeći broj, poručili su iz Banovine dodajući kako će za vrijeme izvođenja radova biti nužno isprazniti garažu.

Share.

Leave A Reply

%d bloggers like this: