Caktaš nakon četiri godine opet na popisu, hoće li napokon zaigrati za reprezentaciju

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Vrlo dobre igre Mije Caktaša ovog proljeća rezultirale su reprezentativnim pretpozivom, drugim za “bijele” jer je opet na popisu onih koji čekaju svoju priliku i vratar Josip Posavec. Sa 18 postignutih pogodaka Caktaš se našao u utrci za najboljeg strijelca HNL-a, iako je vezni igrač.

U ovoj sezoni prošao je Caktaš baš sve, od toga da se u valu stezanja kaiša našao na zubu zbog visine ugovora, oduzimanja kapetanske trake, do toga da je u borbi za prvog topnika lige, da mu navijači plješću i da se našao opet na popisu reprezentacije.

Izbornik Dalić najavio je da će Caktaša priključiti za prijateljski ogled protiv Tunisa, a po potrebi možda i ranije. Zašto ne možda i za Omiš? Nije Miji daleko potegnut iz Dugopolja.

 

Nije ovo prvi put da je Caktaš među reprezentativcima, a scenarij je bio vrlo sličan. U ljeto 2015. godine našao se Caktaš na popisu izbornika Nike Kovača za kvalifikacijske utakmice protiv Azerbajdžana i Norveške, na užem popisu. No, nije nastupio, ostao je na klupi.

Nakon kikseva u ta dva susreta smijenjen je tadašnji izbornik Niko Kovač, aktualni prvak Njemačke s Bayernom. Kada je potom šokantno Ante Čačić sjeo u izborničku fotelju nije baš imao sluha za tada također jako dobre igre Caktaša te jeseni za Hajduk pod trenerom Damirom Burićem, vrlo slične onima ovog proljeća, a koje su mu na zimu (početkom 2016.) donijele transfer u Rubin iz Kazana.

Dosta je tada bilo povika na HNS zbog nepozivanja Caktaša. A pamtimo i 2012. godinu. U eri izbornika Igora Štimca nastupio je Caktaš za Hrvatsku na revijalnom suretu protiv selekcije HNL-a na Kantridi (1:1). Andrijašević i on bili su pojačanje reprezentacije iz redova HNL-a umjesto Modrića i Rakitića koji su otkazali. 

izvor: slobodnadalmacija.hr

Share.

Leave A Reply

%d bloggers like this: