Cristiano Ronaldo prešao u redove Juventusa

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Cristiano Ronaldo u Juventusu! Aktuelno najbolji nogometaš na svijetu, Portugalac koji je osvojio pet Zlatnih lopti, dovršio je posao transfera iz Real Madrida u redove talijanskog prvaka.

Pregovaralo se minulih dana s jasnim naznakama da Ronaldo odlazi u Juventus, a Real je objavio u 17.32 sata na svojim stranicama kako je posao dovršen: Real će primiti 105 milijuna eura!

Juventus je dao u ruke menadžeru Jorge Mendesu ponudu od 105 milijuna eura za Real i predsjednik Reala Florentino Perez je to prihvatio, precizirajući kako je Cristiano Ronaldo taj koji je izričito zaželio odlazak iz Reala poslije devet godina.

Time se Perez “oprao” pred vlastitim navijačima.

Dogovor Juventusa i Cristiana Ronalda je postignut otprije, ugovor na četiri godine uz 30 milijuna eura neto (što znači 55 milijuna eura bruto) za svaku godinu ugovora. Nema veze što će Cristiano Ronaldo u zadnjoj godini kontrakta na leđima imati već 38.

Ronaldo po svemu ostaje na odmoru u Grčkoj, neće dolaziti odmah u Torino, najvjerojatnije je da će se Juventusu priključiti na turneju po SAD na koju torinske “zebre”, sedmerostruki uzastopni prvaci Italije putuju 23. srpnja.

Dolazak u Grčku predsjednika Juventusa Andree Agnellija na Kalamatu (obala Navarino), privatnim letom iz Pise (da barem načas zavara trag, ali nije uspio, uslikao ga je službenik na aerodromu), pa i menadžera Jorge Mendesa, jer je u Grčkoj Cristiano Ronaldo na odmoru, bio je jasan znak da se posao privodi kraju.

U to je Real Madrid objavio komunike kako prihvaća 105 milijuna eura od Juventusa za prodaju svog najboljeg igrača. Premda je izlazna klauzula bila – milijardu eura.

No, Ronaldo je zaželio otići i gotovo… U Juventus.

Ronaldo se oprostio dirljivom porukom od navijača:

Dani provedeni u Real Madridu i ovom gradu vjerojatno su najbolji i najsretniji dani mog života. Imam samo osjećaj velike zahvale prema klubu i ovom gradu. Svima zahvaljujem na ljubavi i pažnji koju su mi pružali.

Vjerujem da je stiglo vrijeme za novu stranicu u mojem životu i zato sam tražio klub da prihvati moj zahtjev za transferom. Molim sve, pogotovo navijače, da shvate moju odluku.

Ovo je bilo devet predivnih godina. Devet unikatnih godina. Bilo je vrlo uzbudljivo, ali i vrlo zahtjevno jer je Real Madrid klub s visokim očekivanjima. Nikada neću zaboraviti da sam ovdje najviše uživao u igranju nogometa.

Imao sam sjajne suigrače na travnjaku i u svlačionici, a uz naše sjajne navijače osvojili smo tri Lige prvaka zaredom i četiri u pet godina. Na osobnoj razini sam osvojio četiri Zlatne lopte i tri Zlatne kopačke, sve to za vrijeme bivanja u ovom klubu.

Real Madrid je osvojio moje srce i srce moje obitelji, i upravo zato želim od srca zahvaliti svima. Hvala klubu, predsjedniku, direktorima, kolegama, svim službenim osobama, doktorima, fizijatrima i svim zaposlenicima kluba koji su neumorno radili svakog dana.

Hvala našim navijačima i hvala španjolskom nogometu.

Odlazim, ali ovaj dres, ovaj grb i Santiago Bernabeu će uvijek biti moj dom, nevisno gdje igrao.

Hvala svima, i kao što sam rekao prvog dana kada sam stigao: Hala Madrid!”, zaključio je Cristiano Ronaldo.

IZVOR: slobodnadalmacija.hr, dalmacijanews.hr

Share.

Leave A Reply

%d bloggers like this: