Snažna eksplozija protresla New York: pokušaj terorističkog napada na Times Squareu

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

NAJNOVIJE

Sigurnosne kamere pokazale su da je ipak riječ o terorističkom napadu, ali neuspješnom. Na snimkama se vidi da je muškarac ispod jekne nosio nekakvu eksplozivnu napravu koju je aktivirao na šetnici među mnoštvom ljudi. Želio je da eksplozija u tranzitnom prometu pored terminala usmrt što više ljudi.

Za sada se ne zna je li napadač preživio. Policija New Yorka tvrdi da je jedna osoba privedena, a bomba kućne izrade, takozvana “prljava bomba” je izgleda prerano eksplodirala i nije imala očekivani učinak.

NOVIJA

Policija za sada ne misli da je u pitanju nikakv teroristički napad. Na terenu su ekipe za hitne slučajeve, riječ je kako za sada kažu o eksploziciji cijevi plinovoda ispod sutobusnog terminala u New Yorku. Za sada su predostrožnosti radi ispraženjena tri terminala i u prekidu su neke linije podzemne željeznice.

Vlasti su potvrdile da za sada ima nekoliko ozlijeđenih osoba, te da je jedna osoba privedena i nalazi se u policijskom pritvoru.

PRVA INFORMACIJA

U blizini čuvenog Times Squarea u New Yorku, na autobusnom terminalu odjeknula je snažna eksplozija koja je uznemirila stanovništvo.

Mediji javljaju kako su okupljeni turisti počeli bježati, na teren su poslane policijske i vatrogasne snage.

Njujorška policija izdala je priopćenje da se eksplozija dogodila na križanju 42. ulice i 8 avenije na Manhattanu, te da su tri autobusne linije A, C i E ispraženjene, te osoblje evakuirano. Uskoro bi trebali izaći i sa detaljnijim informacijama u javnost.

Prikaži sliku na Twitteru
IZVOR: slobodnadalmacija.hr

Share.

Leave A Reply

%d bloggers like this: