Sramotne scene na Maksimiru: Torcidi zabranjen unos obilježja s prekriženim znakom HNS-a

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Represija prema navijačima Hajduka nastavljena je i ovoga puta u Zagrebu gdje su Bijeli gostovali protiv Lokomotive. Naime, na Maksimiru je pristašama najvećeg hrvatskog kluba zabrenjen unos obilježja na kojima je prekrižen znak HNS-a, organizacije koja vodi domaći nogomet, a čiji su vodeći ljudi upleteni u najveću korupcijsku aferu otkako je moderne hrvatske države.

Također, svi navijači koji su pristigli ispod južne tribine Maksimira trebali su izuti cipele, te su podvrgnuti rigoroznom pregledu, zbog čega su mnogi ušli na stadion tek u drugom poluvremenu, iako su imali uredno plaćene karte te su na vrijeme stigli na susret.

Kako doznajemo, ni nakon utakmice, koju je Hajduk glatko pobijedio, nije bilo mirno. Torcida je napustila stadion, a njihov grupni izlazak se očito nije svidio jakim snagama MUP-a te je došlo do kratkotrajne tučnjave u kojoj su sijevali pendreci i šake. Snagama ‘reda i mira’ pritom očito nije smetalo što je među navijačima bilo dosta roditelja s djecom…

O sramotnim scenama iz Maksimira svjedočio je i splitski gradski vijećnik Renato Čupić, koji je na svom Facebook profilu podjelio dojmove s utakmice Hajduka i Dinamove filijale.

IZVOR: slobodnadalmacija.hr

Share.

Leave A Reply

%d bloggers like this: