KRAJ Udruga Naš Hajduk predstavila projekt tematskog parka na Poljudu: ‘Volio bih da rješenja prenesu silinu emocije’

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Predstavnici udruge Naš Hajduk upravo na Poljudu otkrivaju detalje natječaja za idejno rješenje tematskog parka na Poljudu u kojem će se naći imena sudionika i donatora akcije ‘Za sva vrimena!’.

– U parku će se naći, po našoj procjeni, naći 5000 imena – rekao je Tomislav Mikulić.

Riječ su dobili članovi žirija. Branko Franceschi je rekao da će biti veliki izazov za sudionike natječaja, te da je počašćen što je pozvao da sudjeluje u ovom projektu. Dujam Ivanišević je poručio da je jako ambiciozno raspisan natječaj.

Ivica Mitrović je rekao:

– Podržavam ovaj transparentan model koji izlazi iz priče sporta. Iz pozicija struke je izazovan zadatak, tražit će  multidisciplinarne timove: od arhitekata, dizajnera, likovnih umjetnika, sociologa… Pozvao bih što više kolega i kolegica da se prijave na natječaj.

Dragan Žuvela je kazao da je unatoč ‘mantranju’ političara o tome da je natječaj skup, on ipak najbolje rješenje.

Ivan Rilov je, među ostalim, kazao:

– Volio bih da rješenja prenesu silinu emocije.

Tomislav Mikulić je kazao da žele interaktivno suvremeno rješenje drugačije od dosadašnjih primjera, jedan prepoznatljivi landmark za navijače i turiste.

– Želimo da park pridonese turističkom sadržaju Poljuda i Splita. Želimo da tko god dođe u Split poželi tu se slikati. To je ambiciozno, ali smo postavili taj cilj… – rekao je Mikulić.

Nagradni fond je 60 tisuća kuna, a sama realizacija projekta bi trebala početi na proljeće iduće godine. Rečeno je i da je rano govoriti o tome hoće li se premjestiti spomenik Bajdi Vukasu, to će se vidjeti kada se dobiju rješenja, ali za sada to nije postavljeno kao uvjet natječaja i smatraju da se može uklopiti u tematski park.

Ivan Rilov je rekao da su dobili ideje o podizanju spomenika još nekim Hajdukovim velikanima, što također podržavaju…

Preuzeto sa: dalmatinskiportal.hr

Share.

Leave A Reply