Marko Bilić: Dok ovi likovi ne odu, ‘čačići’ su sasvim nebitni

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Čačić je, kažu, smijenjen. Moš mislit. Ali, ajde, neka smo i pali na ovu fintu, a nismo, to znači da će sad sve procvitat u hrvatskome nogometu. Ukrajincima ćemo u Kijevu zabit četiri gola, razvalit ćemo u dodatnim kvalifikacijama ko god da nam dođe, plasirat ćemo se u Rusiju i tamo postat prvaci svita. Konačno! Stadioni će opet bit puni, a “repka” omiljena u narodu.

Ljubav “vatrenih” i navijača bit će na vrhuncu, masovni orgazam sriće i zadovoljstva. Dan kad “repka” igra bit će neradni u državi.

I sve to odrazit će se i na domaću ligu. Stadioni će bit’ puni do čepa, a balun opet najvažnija sporedna stvar na svitu. Hrvati će svoje vikende planirat isključivo i samo prema rasporedu nogometnih utakmica.

I sve to zato šta je oša Čačić. Kriv po svim točkama optužnice. Upiru prstom na njega tamo neki iz sjene, ne vide se dobro, iz backstagea dovikuju “Čačić je za sve kriv”. Ante, nismo više za te.
Pa šta ga onda, srca t, niste ranije makli!? Tip je uništija hrvatski nogomet. U biti, kad bolje promislin, zašto ste ga uopće i metnili da vodi modriće, rakitiće, kaliniće, perišiće i mandžukiće!?

To je ka’ da meni daju da vodin institut za nuklearnu fiziku ili molekularnu biologiju, a o tome pojma neman.

A Čačić, kažu, pojma nema. Evo je i penziju dočeka, u 64. je godini, a da se deboto nije ka trener dobacija vanka Hrvatske. Jedino malo priko puta, do Maribora. Pa su ga makli. Umisto da mu daju nagradu. Jer malo ko može od tako klasnih igrača Reala, Barcelone, Juventusa i Milana napravit tako slabu momčad koja se neće niti plasirat na Svjetsko prvenstvo. Koja ne more doma tuć Fince, koja Kosovu, isto doma, jedva uvali jedan gol. Meni se to čini nemoguće. Ali, Ante zna kako. Od pite napravit govno.

Lik pojma nema. Nije dorasta ozbiljnom nogometu, a kamoli vodit igrače koje san gori pobroja. Niti zna, niti ima autoritet, a nema ni iskustvo. Jer bit iskusan nije imat 64 godine, a ka trener nisi nikad mrdnija iz Hrvatske. Da si valja neko bi te sinja cili život, osim onih u Dinamu.

Čačić je, kažu, smijenjen. Ovaj Čačić. Ali će doć novi. I nakon  Čačića opet će doć – čaćić. Sve čačići oko nas. Tata, ćaća… sve ti dođe na isto. Jedan je Čačić otiša, sad će doć drugi. Ante Čačić s drugim imenom i prezimenom, pod pseudonimom. Čačići dolaze i prolaze, a oni koji ih minjaju se ne minjaju. Oni žrtvuju čačiće, sebe radi.

Ne znaš šta je gore, da ne odemo na Svjetsko ili da smo tamo išli sa Čačićem. Bilo bi to još jedno izgubljeno prvenstvo. I zato su ga makli. Ali, on je samo posljedica, a ne uzrok. Triba minjat sustav i ljude koji su takav sustav postavili, pa više neće bit ni čačića.

Kažu da ne volimo našu reprezentaciju. A ko ne voli “repku”, uvjeravaju nas i optužuju, ne voli ni Hrvatsku. Tako im paše. A baš zato šta je volimo, obožavamo, ne volimo njih. Jer su je oni iskoristili i oteli narodu. I smiju nam se svima jer im je blagajna puna.

Ali, čujem i ja, da je špina prisušila. Priča se da od kampa na Sveticama neće bit ništa, možda ne bude ni love od Svjetskog prvenstva… Nema se. A nova Izborna skupština kuca na vrata.  S njom i novi ljudi.

I zato, svitu, ne padajte na ove finte. Ovaj Čačić je otiša, ali će doć novi. Sustav i njegovi kreatori ostat će isti. Još misec i po.

A onda, možda, “repka” opet postane reprezentacija. I vrati se narodu.

Preuzeto sa: SLOBODNA DALMACIJA

Share.

Leave A Reply