Muškarac u Švedskoj pucao u ljude u centru grada, ima više ozlijeđenih

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

U SREDIŠTU švedskog grada Trelleborga muškarac je u večernjim satima zapucao po ljudima.

Kako javljaju britanski mediji, muškarac je otvorio vatru na ulici u starom dijelu Trelleborga, u kojem se nalazi velik broj trgovina i restorana. U tom se dijelu Trelleborga navečer okuplja velik broj ljudi.
U napadu je ranjeno najmanje dvoje ljudi, a četvero ih je prebačeno u bolnicu. Na lice mjesta su odmah izašle jake policijske snage, kao i ekipe hitne pomoći. Policija je, javljaju lokalni mediji, u potrazi za napadačem, a na terenu je i specijalna policijska jedinica koja uz pomoć pasa pretražuje područje napada i traga za oružjem.
Ne radi se o terorizmu

Pucnjava  u Trelleborgu se ne tretira kao teroristički napad, a policija je objavila kako ništa ne ukazuje da se radilo o terorizmu, javlja Associated Press.

“Primili smo više prijava o pucnjavi u Trelleborgu. Brzo smo otišli na lice mjesta i otkrili, na relativno malom području, više ljudi koji su ozlijeđeni u pucnjavi. Neki su ranjeni iz vatrenog oružja, ali ne svi. Blokirali smo dijelove grada i istražujemo što se dogodilo”, rekao je glasnogovornik lokalne policije

“Čuli smo puno pucnjeva i vidjeli nekoga vani da trči. Ulica je prepuna policijskih automobila”, rekao je jedan stanovnik Trelleborga koji živi u blizini mjesta napada, prenosi Express.

Trelleborg je najjužniji švedski grad, nalazi se oko 33 kilometra od Malmoa.
Preuzeto sa: index.hr

 

Share.

Leave A Reply

%d bloggers like this: