Zlatko Dalić: Spremam promjene u igri i sustavu

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Hrvatska mora ići na pobjedu u Ukrajini!

Nakon današnjih ogleda zadnjeg kola u skupinama C, E i F postalo je jasno da remi u Kijevu odgovara Hrvatskoj u pokušaju da se domogne play offa samo u slučaju remija u ogledu Walesu i R. Irske, ali isključivo s manjim brojem golova od onog u susretu u Ukrajini (makar gol manje).

Jer tada će Hrvatska preteći Wales po fair playu u čemu smo do danas u prednosti. Naravno, ako naši nogometaši ne pretjeraju večeras sa žutim i(li) crvenim kartonima. Naime, nakon sinoćnjih ogleda Hrvatska je na ljestvici trenutno drugoplasiranih reprezentacija (brišu se rezultati s najslabijom momčadi skupine, u našem slučaju Kosova) na zadnjem devetom mjestu koje ne vodi u dodatne kvalifikacije!

Ima isti broj bodova kao osmoplasirani Wales (11) i identičnu gol razliku (plus dva), no Wales je dao gol više, sedam naspram šest golova Hrvatske, a to je treći kriterij koji odlučuje. Prvi kriterij je broj bodova, drugi gol razlika, treći veći broj postignutih golova, a potom fair play (ovisi o broju kartona).

Najboljih osam drugoplasiranih plasirat će se u play off , devetoplasirana reprezentacija neće, a na toj poziciji trenutno je Hrvatska. Ogled Wales – R. Irska igra se također u 20.45 sati.

Pobjedom u Ukrajini izborit ćemo play off jer bismo u tom slučaju od drugoplasiranih preskočili sigurno barem Slovačku, a ako Island koji ima sve u svojim rukama kiksa protiv Kosova mogli bismo i direktno na SP. Ukrajini od prije igra samo pobjeda. Bit će dakle ovo ogled jednih i drugih na sve ili ništa, na pobjedu. A tu statistika nije na našoj strani. U osam dosadašnjih susreta Ukrajine i Hrvatske nikada, baš nikada, nije slavio gost!

– Napravit ću neke rošade u momčadi, promijeniti i pozicije nekim igračima, ali ipak moramo zadržati svoj stil igre. Nadam se da će Lovren i Mandžukić biti spremni. Kvaliteta postoji, samo je treba probuditi. U prvih 10-15 minuta treba izdržati pritisak, zadržati mirnoću, a nakon toga treba preuzeti kontrolu nad utakmicom – rekao je novi hrvatski izbornik Zlatko Dalić. Na upit o kalkulacijama bio je jasan.

– Moramo pobijediti. Došli smo po pobjedu. Neka matematika postoji, ali izgubit ćemo sve ako budemo to gledali – naglasio je Dalić.

U Kijev je Hrvatsku došao pozdraviti i bivši hrvatski kapetan Darijo Srna, član Šahtara iz Donjecka.

Preuzeto sa: SLOBODNA DALMACIJA

Share.

Leave A Reply