Namirnice kupujete vikendom? Doznajte zašto to nije dobra ideja

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Većina nas će planirati kupovinu namirnica tijekom vikenda, opušteno, bez poslovnih obveza i s podugačkim popisom kako ne bi zaboravili ništa za tjedan pred nama.

I nerijetko će upravo takva kupovina vikendom potrajati nekoliko sati, i “odnijeti” iz vaših novčanika i s bankovnih računa nekoliko stotina kuna.

Kako bi vam pomogli da maksimalno iskoristite svoj novac i vrijeme dok kupujete namirnice za cijeli tjedan, stručnjaci savjetuju da izbjegavate kupovinu vikendom.

Upravo biste trebali izbjegavati odlaziti u trgovine tijekom subote i nedjelje, pojašnjavaju, jer osim što ćete zapeti u gužvi i potrošiti slobodan dan za šetanje u dućanima, potrošit ćete i više novaca. 

Istraživanja su pokazala da će kupci u svoju košaricu “utrpati” i nešto što nije na popisu namirnica, a vidjeli su da drugi kupci kupuju.

Uz to, mnogi trgovački lanci najveće popuste na namirnice daju tijekom nekog određenog dana u tjednu.  Srijeda i četvrtak najbolji su dani za kupovinu namirnica, piše TOI., tada je najmanje kupaca u trgovinama, a možete naići i na popuste uz koje ćete uštedjeti novac. 

Birajte i odlazak u trgovinu sat vremena nakon otvaranja, ako ste u mogućnosti. Primjerice, uzeti pauzu na poslu i obaviti brzi šoping u jutarnjim satima. Tada je u ponudi najviše svježih namirnica, voća i povrća. 

Share.

Leave A Reply

%d bloggers like this: