Huligani gađali jogurtom ‘Prometove‘ buseve dok su prevozili putnike. U firmi su ogorčeni, ali vjeruju da će policija naći počinitelje jer postoje snimke

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Prometovi autobusi ponovno su se našli na meti huligana, ali srećom ovog puta nije bilo težih posljedica ni materijalne štete.

Jogurt je bio glavno oružje nepoznatih ‘junačina’, a meta dva autobusa u razmaku manjem od sat vremena. Nejasno nam je koga može zabaviti gađanje autobusa, ali nažalost takvih situacija u našem gradu ima.

– U nedjelju navečer dogodila su se dva napada na naš autobus koje najoštrije osuđujemo. Prvi se dogodio u 20.35 sati u Hercegovačkoj ulici gdje je jogurtom gađan autobus broj 9, a drugi 40 minuta kasnije u Ulici Domovinskog rata gdje je na meti bio autobus broj 16. 

Napad smo prijavili policiji i s obzirom na to da postoje i videosnimke ne bi trebalo biti problema u pronalasku počinitelja – objašnjava nam Miroslav Delić, direktor “Prometa”.

Materijalna šteta nije zabilježena, ali Delić ističe kako su ti napadi sami po sebi vrlo opasni pogotovo kada je autobus u pokretu.

– Gađanje autobusa u pokretu može izazvati neželjene posljedice i riječ je o opasnoj pojavi. Vozač može izgubiti koncentraciju i to automatski utječe na njegovu sigurnost, ali i putnika. Prošle godine smo zabilježili 13 takvih napada u kojima je došlo do gađanja autobusa od hrane pa do kamenja. Tome treba stati na kraj kako se ne bi dogodile teže posljedice – za kraj je istaknuo direktor “Prometa”.

Hrvoje Mlikota, potpredsjednik Sindikata vozača i prometnih radnika u “Prometu”, također osuđuje ovakve napade.

– Jedina sreća u ovakvim situacijama je da nikada nije došlo do ozljeđivanja putnika ili automobila zbog gađanja autobusa jer vozači uvijek dobro reagiraju. 

Također, moram istaknuti da se drastično smanjio broj napada na vozače otkad je 1. siječnja 2020. godine na snagu stupila izmjena kaznenog zakona u kojem su vozači uvršteni u osobe koje djeluju od javnog interesa. 

Primjerice, prije izmjene kaznenog zakona svake godine brojio se dvocifreni broj napada na vozače, a u 2021. godini zabilježena su četiri napada ili pokušaja napada na vozače – kazao nam je Mlikota. 

Iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske su nam kazali da je kriminalističko istraživanje u tijeku.

izvor: slobodnadalmacija.hr

Share.

Leave A Reply