Paljenje kontejnera u Splitu postalo je hir. U samo dva mjeseca ‘Čistoća’ je za nove spremnike dala 70 tisuća kuna

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Paljenje kontejnera u Splitu je postalo hir. I dalje postoje neki neodgovorni pojedinci koji devijantnim i idiotskim ponašanjem produbljuju financijske izdatke Čistoće i ugrožavaju imovinu na stotine Splićana.

Rijetko koji početak dana kao uvertiru nema u naslovu kakav zapaljeni kontejner, a baš je i prošla noć bila radna za vatrogasce zbog dva zapaljena spremnika smeća u susjednim splitskim ulicama u svega nekoliko minuta.

Kako ekološki standard ruše pojedinci u brojkama nam je pojasnio Andrija Čaljkušić, voditelj operative splitskog komunalnog poduzeća.
– I ove godine, kao i prošle, susrećemo se s ružnim događajima paljenja kontejnera. U siječnju i veljači 2020. zapaljeno je oko 50 plastičnih kontejnera. Sličan, čak i nešto veći broj, imali smo u prosincu 2020. i siječnju 2021. godine. Posljednji slučaj paljenja zabilježen je u srijedu navečer u Zagrebačkoj ulici. Riječ je o zaista velikoj šteti tijekom posljednja dva mjeseca – kaže Čaljkušić za DalmacijaNews.

‘Čistoća’ je tako za pedesetak zapaljenih kontejnera u dva mjeseca morala izdvojiti 70 tisuća kuna jer jedan plastični kontejner stoji oko 1.400 kuna.

Prije nekoliko je dana zabilježena i prva presuda zbog paljevine kontejnera. Na uvjetnu kaznu od 8 mjeseci zatvora osuđen je 32-godišnjak koji bi, ako ne želi u zatvor, trebao platiti odštetu od 40 tisuća kuna. Krajem 2019. godine zapalio je dvadesetak kontejnera na Gripama i Lokvama.

– Imali smo prije desetak dana intenzivne razgovore s policijom. Policija je pojačala ophodnje. Pozivamo i građane da svoja saznanja o eventualnim počiniteljima podijele policiji anonimno putem njihove aplikacije. Riječ je o našoj zajedničkoj imovini. Nadamo se da će pojačani angažman policije dati rezultat te da će počinitelji biti kažnjeni – zaključuje Andrija Čaljkušić.
izvor: dalmacijanews.hr

Share.

Leave A Reply