Razotkrili smo ‘Davida’ koji nemilosrdno vara Hrvate, a najdraži su mu umirovljenici i siromašni građani

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Kako bi namamili lakovjerne građane sve više prevaranata koristi internet, poglavito nudeći razne kredite za koje ne treba ni jamac, ni neka velika dokumentacija, bitno je samo da se javite na mail i dogovorite skayp ili mail intervju.

Tako se na hrvatskom internetskom nebu proteklih mjeseci pojavio izvjesni David koji kaže – ili bolje reći laže – da daje kredite bez puno muke, samo mu treba poslati zahtjev, te malo “ćakulati” s njim i poslati mu neke podatke.

Stoga smo Davidu poslali mail, te danima izmjenjivali mailove, obavili smo intervju i kredit od pet milijuna eura samo što nam nije odobren. David nam je poslao i nekoliko linkova na svoju banku, i kada se otvore stranice te “banke” sve izgleda profesionalno, s puno podataka. Čovjek skoro da povjeruje da se iza svega krije neka ozbiljna institucija.

Čudna pitanja

David nas je pitao i koje smo vjere. Zar ozbiljna banka svoje klijente pita jesu li muslimani, kršćani ili možda ateisti?
No, kako je naša komunikacija odmicala uvidjeli smo da naš internetski kreditor – ili bolje reći predator – stalno spominje 295 eura osiguranja kredita. Uplatimo li tih 295 eurića kredit nam brzo dolazi. A onda smo shvatili da je tu kvaka. A onda “ćao đaci”, jer se David više ne javi… I tako 295 po 295…

Ovako je tekla naša komunikacija. Donosimo nelektoriranu i skraćenu verziju odgovora, da shvatite svu apsurdnost takve ponude. Naime, ponuđač kredita, tj. nekakva lažna banka ne zna hrvatski niti ima suradnike koji znaju naš jezik, nego sva pitanja i odgovore ukucava u google translate i tako ih šalje.

SLOBODNA: Molim vas da mi odgovorite na nekoliko upita: Koliki kredit mogu dignuti? Imate li ured u Hrvatskoj? Kolika je kamata? Kada mogu dobiti novac?
DAVID:
Pozdrav dragi klijent.
Zadovoljstvo nam je primiti poštu. Za svoje podatke, morate znati da smo kršćanska organizacija koja nudi zajam. Rado ćemo vam dobrodošlicu u naš ured koji se nalazi na Zlatnim vratima 240 Avenue, # 105, San Francisco, CA 94102, SAD, imamo i agenciju u Švicarskoj i nekim afričkim zemljama. Nudimo zajmove ili izravno financiranje i zajmove ili financiranje putem interneta. Kredit ili online financiranje vrijede za korisnike koji žive u zemljama u kojima još nemamo aktivnu agenciju, a vrijedi i za korisnike koji ne mogu ići u našu glavnu agenciju Financijske i druge. Prije početka postupka kreditiranja unaprijed će se poslati obrazac klijentu.

Obrazac mora biti ispunjen pažljivo jer mora sadržavati osobne podatke dužnika (ime, adresa, telefonski broj, iznos kredita, razdoblje amortizacije itd.). Te će informacije biti prenesene izravno na naše stručnjake koji će analizirati i implementirati raspored amortizacije kupaca. Nakon završetka, raspored amortizacije bit će poslan kupcu na pregled. Ugovor će potom poslati kupcima na potpis.

Ugovor o potpisivanju nakon kojeg slijedi klijentov dosje poslati će našoj banci. Nakon pregleda dokumentacije, banka će izravno komunicirati s klijentom kako bi utvrdila postupke za prijenos sredstava. Međutim, nudimo zajam ili financiranje vrijednu od 5.000,00 € do 5.000.000,00 € za sve odgovorne osobe, pouzdane u mogućnosti vratiti iznos zaduživanja s godišnjom kamatnom stopom od 3%. Rok otplate određuje sam kupac, međutim, rok otplate vrijedi najmanje 1 godinu i najviše 30 godina.

Prije primitka kredita on-line, dužnik mora biti dobrog karaktera, poštovanja i odgovornosti.

SLOBODNA: Što od dokumentacije moram poslati?
DAVID:
Evo informacija koje će nam trebati za pokretanje online postupaka:
* Puni naziv:…………………………
* Religija:……………………………..
* Naziv profila Facebooka:………
* Mobitel i whatsapp:……………..
* Država:………………………………..
* Zanimanje:…………………………..
* Mjesečni prihod:…………………..
* Iznos zajma:………………………….
Rok otplate:…………………………….
* Svrha zajma:………………………….
Vaši podaci prosljeđuju se našim stručnjacima koji će provjeriti podatke kako bi bili sigurni da je sve u redu. Tada će vam se nakon završetka poslati raspored amortizacije.
Čekanje na vaš odgovor
AYUDA FINANCE S.A.
Web stranica: ayudafinnance.webs.com
D.G: DAVID LARSON
Francuska

SLOBODNA: Gospodine Larson, možete li mi odgovoriti na pitanje: koliki je maksimalni iznos kredita koji mogu dobiti?
DAVID: Dragi klijenti. Trebali biste znati da nudimo zajmove ili financiranje važećih od 5000 € do 5.000.000 € s trajanjem većim ili jednakim 30 godina.

SLOBODNA: Trebam li staviti hipoteku na svoj stan?
DAVID: Dragi klijenti. Hipotekarni kredit vrijedi za kupce u Francuskoj ili kupci koji imaju imovinu u Francuskoj. Međutim, korisnici koji nemaju vlasništvo na francuskom teritoriju ili kupci koji nisu francuski moraju se obvezno pretplatiti na osiguranje u našoj banci. Dužnik će morati potpisati ugovor o kreditu i certifikat o kreditnom osiguranju. Osiguranje vas pokriva u slučaju smrti, potpunog i nepovratnog gubitka autonomije, potpune nesposobnosti za rad zbog bolesti ili nesreće (br. 0081 FACL) i gubitka radnog odnosa zbog otkaza. Hvala vam na razumijevanju.

SLOBODNA: Koliko košta osiguranje?
DAVID: Trošak obrasca osiguranja procjenjuje se na 295 eura.

SLOBODNA: I zašto je bitna moja vjera da bi dobio kredit?
DAVID: Trebali biste znati da je jedino jamstvo koje naša banka treba prije prijenosa sredstava na vaš bankovni račun vaša pretplata za osiguranje za kredit. Kada posudite određenu količinu, bolje je osjećati zaštićeno u slučaju teškog udarca. Zato nudimo niz osiguranja koji će vam pomoći u vašem projektu zajma. Vaše osiguranje počinje primjenjivati ​​pristojbu za povrat kredita u slučaju teškog udarca.

– U slučaju dugoročne bolesti, osiguranje može preuzeti mjesečna plaćanja do trenutka oporavka.
– U slučaju trajne nesposobnosti za rad, ostatak kredita preuzima vaš osiguravatelj.

Osiguranje također štiti vaše okruženje:
U slučaju smrti, vaš zajam više nije vraćen. Zato se više ne morate brinuti zbog svojeg kredita, stoga iskoristite pomoć svog osiguravatelja i obavljajte svoje projekte sigurno.
Međutim, troškovi osiguranja plaćaju se izravno banci koja je zadužena za vaš prijenos, nije dopušteno oduzimanje. Klijent mora primiti točan prijenos temeljem ugovora o zajmu.
Nakon što izvršite uplatu, kartica osiguranja bit će vam poslana na potpis, a banka će nastaviti s vašim prijenosom.
Hvala vam na razumijevanju.

IZVOR: slobodnadalmacija.hr

Share.

Leave A Reply