Detalji napada koji je šokirao Zadar – zašto je sin zapalio majku?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Bilo je oko podne kad je Zadranin F.V. (28) htio pred samim ulazom zgrade natočiti gorivo u svoj skuter. U ruci je imao kantu s benzinom i baš kad je počeo livati, pojavila mu se majka iza leđa. Stala mu je nešto prigovarati, a F.V. je reagirao impulzivno: okrenuo se prema njoj i zalio je benzinom. Po glavi, rukama, odjeći. Potom je izvadio upaljač, kresnuo, zapalio majku i otišao…

– Ovo je tragedija. Ona je predivna žena, uvijek susretljiva. Ne mogu vjerovati što se dogodilo. Sin je bio pristojan i povučen. Čula sam neku buku. Izašla sam na prozor kada sam vidjela policiju ispred zgrade. Koliko znam, žena je prošla bez težih ozljeda. Vidjela sam je poslije ispred zgrade i samo joj je ruka bila zamotana u zavoj – ispričala nam je gospođa iz susjednog ulaza.

Policija je štura: u srijedu oko 12 sati u ulazu zgrade na Obali kneza Branimira u Zadru dogodio se pokušaj ubojstva. Nakon verbalne prepirke, 28-godišnji sin je 50-godišnju majku polio zapaljivom tekućinom, a potom i zapalio. Majka je lakše ozlijeđena, a 28-godišnjak je uhićen i nad njim je u tijeku kriminalističko istraživanje.

Šokirani susjedi

Što se dogodilo? Zašto je sin odlučio zapaliti majku? Ispred zgrade na broju 25 nigdje nikoga. U portunu se još nalazi skuter prekriven krpenim pokrivačima, kao jedini podsjetnik na ono što se dan prije dogodilo. Sa skutera je skinuta tablica, a u zraku se još osjeća miris benzina.

Susjedi ne žele govoriti, u šoku su, ne mogu doći sebi od onoga što se dogodilo ispred njihova kućnog praga. Mladić, kojeg su svi znali, koji je uvijek bio pristojan i susretljiv, napravio je nešto što ni u najgorim snovima nisu mogli očekivati.

Prve informacije su kazivale da je majku dočekao u portunu, zalio je benzinom i potom zapalio. No, onda se priča promijenila. Cijeli se događaj dogodio u hipu, u samo nekoliko sekunda, što bi trebalo značiti da nije bio planiran.

Majka je, sudeći prema stupnju ozljeda, očito bila dovoljno prisebna da sama sebi pomogne. Jer sin joj nije pomagao. Nestao je s mjesta događaja.

Zamjenik ravnatelja Opće bolnice Zadar dr. Edi Karuc potvrdio nam je da je majka u srijedu primljena u zadarsku Opću bolnicu.

– Nakon obrade 50-godišnjakinja je puštena kući. Nije bilo razloga za njezinim zadržavanjem…

Samo nekoliko desetaka metara od mjesta događaja je benzinska postaja na Branimirovoj obali.

– Policija je bila i od nas tražila snimke s nadzornih kamera. Ali ja ne znam je li taj mladić jučer tu kod nas kupio benzin. Ma, ne znam što bih vam rekao. To je strašna tragedija…

Glasnogovornik zadarske policije Elis Žodan rekao nam je da kriminalistička istraga protiv 28-godišnjeg F.V. još traje, a da će odluku o njegovom eventualnom pritvoru donijeti sudac istrage.

IZVOR: slobodnadalmacija.hr

Share.

Leave A Reply