Lijepe vijesti s Brača: broj zaraženih na otoku se zadržao na 40, nema novooboljelih

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Na Brač je „doplovila“ još jedna lijepa i ohrabrujuća vijest: prema izvješću županijskog Nastavanog zavoda za javno zdravstvo od 67 analiziranih uzoraka svi su negativno što znači da se broj zaraženih na Braču zadržao na 40 osoba.

Ostaje još da se analiziraju 44 uzeta uzorka. Istodobno se 154 osobe nalaze u samoizolaciji i svi se nalaze pod stalnim nadzorom medicinskog osoblja dok njihovo kretanje nadzire policija. Sve to ukazuje da je onaj teži dio prebrođen jer je širenje korona virus na otoku zaustavljeno.

„Svaku osobu kojoj je uzet bris pojedinačno nazovemo, kažemo rezultate i pravila ponašanja“ kazao je glavni brački epidemiolog dr Nađan Šerić uz napomenu kako opuštanja nema te kako će se s testiranjima nastaviti i dalje.

Na Brač je za potrebe Domova za starije i nemoćne stigla posebna pošiljka zaštitne opreme koju je isporučilo Ravnateljstvo civilne zaštite.

„Hvala im na pošiljci jer upravo domovima i toj kategoriji stanovništva želimo pokloniti posebnu pozornost i brigu“- kazao je zapovjednik Kriznog stožera Brača Nikola Martinić Dragan.

U Supetru od početka tjedna ne radi poslovnica zagrebačke Privredne banke iz razloga što je svim djelatnicama poslovnice preventivno određena samoizolacija zbog sumnje na kontakte sa COVID pozitivnom osobom.

izvor: slobodnadalmacija.hr

Share.

Leave A Reply