Upumpali plin u bankomat pa ga raznijeli

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Eksplozijom je uništen i opljačkan bankomat Privredne banke Zagreb smješten u stambeno-poslovnoj zgradi u Ulici bana Josipa Jelačića u Šibeniku, glavnoj prometnici kroz šibensku četvrt Šubićevac, Bankomat Zagrebačke banke, smješten u istom poslovnom prostoru, lopovi nisu dirali.

– Noćas, 30. listopada oko 4 sata u Šibeniku je Nepoznati počinitelj, s ciljem krađe novca, aktivirao je eksploziv na bankomatu banke sa sjedištem u Zagrebu. U eksploziji nitko nije ozlijeđen, a na mjestu događaja se provodi očevid – bilo je sve što su mogli reći u Policijskoj upravi šibensko-kninskoj.

Krhotine stakla i dijelovi bankomata letjeli su desetak i više metara preko ceste. No, oštećena su samo dva stakla poslovnog prostora u kojem se bankomat nalazio. I to ne sva. To upućuje na veliku stručnost provalnika. Snaga eksplozije je očito bilo velika, jer je bankomat raznesen i izbačen iz ležišta.

No, očito je i da nije korištena ni jedna vrsta eksploziva koji se koristi u privredne ili vojne svrhe, jer bi u tom slučaju šteta na bankomatu i zgradi bila mnogo veća. Provalnici su s, izgleda, koristili relativno novom tehnikom upumpavanja plina kroz otvore u kućište bankomata.

Na isti način 15. ožujka je provaljen i bankomat na benzinskoj postaji Petrola u Vodicama, tako da ovdašnji policajci znaju s čim imaju posla. Istražitelje, između ostalog,  očekuje i dugotrajno pregledavanje snimki nadzornih kamera.

Preuzeto sa: 24sata.hr

Share.

Leave A Reply