NOVE IGRE: Ovoga tjedna igramo se mafijaša i detektiva

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ulazimo u zadnji mjesec napaćene 2020. godine, a pred nama je predzadnji veliki tjedan za videoigre. Evo što sve izlazi.

EMPIRE OF SIN

01. 12. 2020. PC, PS4, XBO, Switch

John Romero, jedan od tvoraca Doom serijala, ovoga će mjeseca lansirati svoju prvu veću igru unazad nekoliko godina. Zvat će se Empire of Sin i bit će taktički naslov sličan XCOM-u. Igrače će staviti u ulogu Goldie Garneau na njezinom pohodu preuzimanja kontrole nad Chicagom iz ere dvadesetih godina 20. stoljeća. Vrijeme je to prohibicije i Ala Caponea pa očekujte organiziranje reketa, upravljanje proizvodnjom alkohola te rješavanje rivalstava s nizom istaknutih mafijaša i biznismena.

Igra ne izgleda teatralno poput mafije, ali ljubiteljima teme organiziranog kriminala Empire of Sin mogla bi biti zadnja postaja u 2020. godini.

WORMS RUMBLE

01. 12. 2020. PC, PlayStation 4, PlayStation 5

Legendarni “Crvi” svoju su karijeru započeli u 2D izvedbi, pa su se nakratko prebacili u 3D i onda nazad na dvije dimenzije. Jedina tradicija im je bila ta da su se igrali na poteze, ali i to će se promijeniti uz Worms Rumble, prvu igru u serijalu u kojoj će svi igrači svoje poteze izvoditi istovremeno. Bit će to također igra battle royale formata u kojoj će se na mapi boriti 32 igrača, s ciljem da jedan od njih ostane zadnji crv na nogama… ili što već crvi imaju, jer noge sigurno nemaju.

Vrijedi napomenuti da će ova igra biti dostupna i preko pretplate na PlayStation Plus platformama tijekom 12. mjeseca, a podržavat će i cross-platform multiplayer s PC verzijom.

TWIN MIRROR

01. 12. 2020. PC, PlayStation 4, Xbox One

Razvojni tim Dontnod Entertainment demonstrirao je svoju sposobnost dizajniranja priča o patnjama mladih osoba iz serijala Life is Strange, a sada će nam servirati detektivski triler Twin Mirror. Priča je to bivšem novinaru Samu Higgsu koji se povratkom u rodni grad Basswood suočava s tajnama iz svoje mračne prošlosti. Rastrgan između želje da dozna istinu i da obnovi kontakt sa svojom rodbinom, Sam mora koristiti detektivske trikove poput palače uma i dubleraa na gameplayu će se to odraziti kroz analiziranje scena i slaganje redoslijeda događanja.

Za razliku od velike većine Dontnodovih avantura, ova neće biti podijeljena na epizode nego će se cijela priča moći doživjeti u cijelosti odmah iz prvog igranja.

EL HIJO – A WILD WEST TALE

03. 12. 2020. PC

El Hijo – A Wild West Tale je spaghetti-western stealth igra u kojoj vodimo 6-godišnjeg dječaka koji bježi iz samostana i kreće u potragu za svojom majkom. U toj će se potrazi skrivati od protivnika jer nasilja u ovoj igri neće biti. Kako bi protivnike odvratio s puta, El Hijo će moći koristiti praćku i ostale vrste igračaka.

Avanturu krasi rukom crtani stil grafike, a cijela stvar tematski malo podsjeća na manje nasilnu verziju Desperadosa.

HAVEN

03. 12.. 2020. PC, PS5, XBO, XSX/S

Haven je jedna od najneobičnijih igara tekuće godine. Radi se tu o avanturi s RPG elementima, snažno fokusiranoj na priči o dvoje ljubavnika koje su pobjegli s matičnog planeta. U jednom trenutku Haven se igra poput neke vizualne novele anime stila, a u drugom likovi lete po okolišu skupljajući resurse za svoj brod kako bi mogli odletjeti na novu lokaciju jer imaju dojam da ih netko proganja.

Zanimljivost u svemu ovome jest ta što će se Haven moći igrati u dvoje pa se nameće kao prikladna igra za zaljubljene parove.

IMMORTALS: FENYX RISING

03. 12. 2020. PC, PS5, XBO, XSX/S, Switch

Ako ste nekim čudom već istražili sve što nude novi nastavci Assassin’s Creeda i Watch Dogsa, Ubisoft priprema još jednu avanturu otvorenog svijeta u kojoj se treba popeti na visoku točku, skočiti dolje i tući protivnike. Za Immortals: Fenyx Rising glavna im je inspiracija bila zadnja igra iz serijala The Legend of Zelda pa je penjanje ovdje ograničeno energijom, a u svijetu grčke mitologije bogovi su glavnom junaku pripremili niz zagonetki za rješavanje.

S obzirom da se Zelda ne može igrati izvan Nintendovih platformi, barem ne legalno, Immortals: Fenyx Rising mnogima bi mogao bit interesantna alternativa.

FIFA 21

04. 12.. 2020. PS5, XSX/S

Da, opet Fifa, ali ovo novo izdanje za PlayStation 5 i Xbox Series X/S trebalo bi označiti početak nove generacije nogometa. EA Sports se potrudio dočarati stvarni nogomet nekim virtualnim sitnicama poput novih animacija. Nogometaši tako hvataju zrak nakon sprinta, brišu znoj s lica i sl. Dodali su novu kameru prijenosa utakmice, a nakon ključnih zgoditaka vidjet ćemo i nove prizore slavlja na tribinama. Koje su za razliku od onih stvarnih ovdje dupkom pune.

Ostale igre koje izlaze:

01. 12. Chronos: Before the Ashes (PC, PS4, XBO, Switch)
02. 12. Sam & Max Save the World Remastered (PC, Switch)
03. 12. Morbid: The Seven Acolytes (PC, PS4, XBO, Switch)
03. 12. Tinkertown (PC)
04. 12. Dragon Quest 11 S: Definitive Edition (PC, PS4, XBO)
04. 12. Fitness Boxing 2: Rhythm & Exercise (Switch)
04. 12. Madden NFL 21 (PS5, XSX/S)
04. 12. Suzerain (PC)

Share.

Leave A Reply