Svećenik iz crkve izbacio djevojčicu s posebnim potrebama: ‘Čekala je vani na kiši i plakala

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Srijedom navečer se u Kapucinskoj crkvi u Varaždinu održava župni vjeronauk za djecu osmih razreda koja ove godine idu na krizmu. Tako je bilo i prošle srijede kada je prema priči majke jedne djevojčice koja je željela ostati anonimna, došlo do ”incidenta”.

Naime, kako nam prepričava, njezinu kćer koja je inače dijete s posebnim potrebama je p

Pater Josip Vizjak usred župnog vjeronauka izbacio iz Kapucinske crkve u Varaždinuj djevojčicu s posebnim potrebama jer ona ove godine neće ići na krizmu nego tek sljedeće godine.

– Ona ne ide na vjeronauk u školu zbog nekih obaveza koji se tiču njezinog zdravstvenog stanja, a nismo znali da ako hoće ići na krizmu da mora pohađati dvije godine župni vjeronak, a ne samo jednu – kazala je mama koja je željela ostati anonimna  i dodala je kako ju je najviše zasmetalo to što ju je svećenik izbacio s riječima ”Izvoliš van iz crkve”.

Prema njezinim riječima, njezinoj kćeri je dovoljna teška njezina zdravstvena situacija i pubertet s kojim se mora nositi, a ovo je za nju bio samo dodatan šok, a iako su imali dogovor s biskupijom da djevojčica može pohađati vjeronauk i ići na krizmu, na to je, kaže majka, netko očito zaboravio.

– Ona je mene zvala na mobitel, čekala je vani na kiši ispred crkve, plakala i rekla da joj je svećenik rekao da mora izaći iz crkve – rekla je majka djevojčice i dodala kako je željela ostati anonimna samo zbog kćeri koja ne želi da ju druga djeca podrugljivo gledaju zbog ove situacije.

Paterom Josip se optužbu da je djevojčicu izbacio iz crkve se nasmijao i rekao:

– Prema propisima, dijete nije imalo pravo ići na krizmu ove godine jer ne pohađa vjeronauk u školi, a župni je trebala pohađati najmanje tri godine – govori nam pater Josip i dodaje kako je istina da je djevojčici na početku vjeronauka rekao da nema potrebe da bude na vjeronauku i neka ide doma jer ne može ići na krizmu. Tvrdi i da nije znao da je djevojčica bolesna, te da je trebao pričekati kraj i objasniti njoj i majci pravila.

IZVOR: slobodnadalmacija.hr

Share.

Leave A Reply