Zbog računa za macchiato i čaj ugostitelju kazna od 25.200 kn

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Nakon 23 kune napojnice pronađene kod novigradskoga konobara u jednom obiteljskom hotelu s 4 zvjezdice vlasnik je kažnjen za 25.200 kn. Ovih se dana slična situacija ponovila na u Istri i to u Rovinju.

Rovinjski ugostitelj rekao je da je dobio kaznu nakon ”neposrednog opažanja ovlaštenog carinskog službenika” koji je utvrdio kako konobar nije izdao račun.

Kažnjeni rovinjski ugostitelj prema pisanju Glasa Istre rekao je kako su konobari izdali račun za macchiato i čaj u vrijednosti 22 kn koje su naručili i ostavili ga na stolu. Međutim, do greške je došlo kada su gosti na odlasku odlučili piće platiti za šankom kod pipničara gdje nisu ponijeli račun sa stola.

Šanker ih je pitao što su popili nakon čega im je naplatio račun od 22 kune. Carinski inspektori tom prilikom nisu zatražili račun od gostiju, već su automatski podnijeli prekršajni postupak vezan za neizdavanje računa. 

-Posebnost ovog slučaja svodi se na problematiku (ne)izdavanja računa koje je utvrđeno neposrednim opažanjem ovlaštenog carinskog službenika. Pitam se što neposredno promatranje znači u trenutku kad imate gosta od kojeg ste, navodno, naplatili račun bez računa, a niste našli za shodno da ga kao inspektor bilo što upitate ili ne daj bože zatražite račun – rekao je za Glas Istre anonimni sugovornik.

 

Share.

Leave A Reply