Dobra vijest iz Banovine: od 21. prosinca sat parkiranja u staroj gradskoj jezgri koštat će kunu! To je samo jedna od mjera iz novog paketa pomoći

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Grad Split je donio odluku o novim paketima mjera za splitske poduzetnike čija je djelatnost izravno pogođena pandemijom koronavirusa.

Prvi paket mjera odnosni se na period u kojem su pojedine djelatnosti zatvorene temeljem odluke Nacionalnog stožera, od 28. studenog do 21. prosinca. Jednako kao i ovog proljeća, kada su bili primorani zatvoriti radi odluke Nacionalnog stožera, tako će se i u ovom novom zatvaranju osloboditi od plaćanja zakupnine korisnici gradskih poslovnih prostora, korisnici skloništa u miru te zakupci javnih površina.

Prijedlog je gradonačelnika Andre Krstulovića Opare da se za ovo razdoblje poduzetnici oslobode i plaćanja komunalne naknade, o čemu će odlučivati Gradsko vijeće na sljedećoj sjednici.

Drugi paket mjera odnosi se na razdoblje od 1. listopada 2020. do 31. ožujka 2021. godine, a ovisno o padu prometa odobravat će se umanjenje za plaćanje zakupnine poslovnih prostora, skloništa u miru te zakupcima javnih površina: poduzetnicima s padom prometa od 30 do 50 posto odobrit će se umanjenje od 30 posto, onima koji imaju pad prometa od 51 do 70 posto odobrit će se umanjenje od 50 posto, a poduzetnicima s padom prometa većim od 71 posto odobrit će se umanjenje od 70 posto.

Također, odlučeno je da će se, u slučaju ponovnog otvaranja 21. prosinca i poboljšanja epidemioloških uvjeta, od tog datuma do 18. siječnja smanjiti cijena parkinga u užoj gradskoj jezgri na cijenu od jedne kune. Kako doznajemo, ta mjera bi se odnosila na sva ulična i vanulična parkirališta “Split Parkinga” prvoj zoni, osim onog na Rivi.

Predloženi paketi mjera temelje se na mjerama neovisnog Financijskog-gospodarskog tima gradonačelnika Andre Krstulovića Opare, a usuglašene su sa Strukovnom grupacijom ugostiteljskih djelatnosti Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Split, Udruženjem obrtnika Split te Udrugom ugostitelja Splita. Podijeljene su na dva paketa te se odnose na poduzetnike koji rade cijelu godinu.

Grad Split je u razdoblju od 19. ožujka, kada su na snagu nastupile prve zabrane rada, pa do danas, splitskim gospodarstvenicima pomogao s iznosom većim od 70 milijuna kuna kroz različite mjere.

izvor: slobodnadalmacija.hr

Share.

Leave A Reply