Fešta se po cijelom Splitu: lakše je dobiti termin za pregled u bolnici, nego za božićni domjenak u restoranu

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Predblagdansko vrijeme dio je u godini i kada tvrtke organiziraju božićne domjenke kako bi na taj način počastili svoje zaposlenike i nagradili ih za tekuću godinu, a u Splitu je danas teško pronaći slobodan termin jer su svi već odavno rezervirani.

I pritom se, navodno, skoro i ne pita za cijenu, a gradom se proširila vijest kako su splitski građevinari ovih dana u jednom klubu u centru Splita na svome domjenku potrošili skoro 100.000 eura! Očito se građevina dobro digla, ali kako nismo dobili službenu potvrdu za ovu informaciju, uzet ćemo je ipak s rezervom…  

Naravno, ne “feštaju” samo tvrtke, ekipa se i samostalno organizira za blagdanske tulume, ali do praznog stola, a kamoli cijelog restorana i kafića, postalo je jako teško doći.

Kako nam je kazao jedan Splićanin, lakše ćeš dobit bolnički termin za magnet, nego prazan restoran u ovo doba godine.

– U listopadu i studenom su nas tvrtke već zvale kako bi rezervirale svoj termin u prosincu. Vrlo često bude riječ i o zakupu prostora kako bi imali svoj privatni tulum.

Ove godine imamo najviše posla oko toga od kako smo otvoreni. Ne znamo točno koji je razlog, ali nikad više upita i rezervacija nismo imali. Zadovoljni smo i radimo punom parom, objasnili su nam iz “Fabrique puba”.

U studenom je svoje termine popunio i restoran “Gusar” iz kojeg nam kažu kako velike tvrtke znaju i godinu dana unaprijed rezervirati datum za božićni domjenak.

– Iz godine u godinu raste interes za organiziranjem božićnih domjenaka u restoranima. Izgleda da se popravlja gospodarska situacija, a na ovaj način tvrtke stimuliraju svoje zaposlenike i na neki način ih nagrađuju za dosadašnji rad, rekli su nam iz “Gusara”.

Restoran “Lučica” također je popunjen, a ostalo je možda par slobodnih termina.
– Skoro cijeli mjesec je rezerviran, a zadnje rezervacije primili smo ima desetak dana, kazali su nam iz “Lučice”.

U studenom su već ‘planuli’ i termini u restoranu “Rusulica”.

– Organiziranje božićnih domjenaka izvan prostorija firme nije neka novost. Takav je trend već zadnjih nekoliko godina.

Nije isto slaviti unutar firme i na primjer u restoranu. Ljudi su opušteniji kada se maknu s radnih mjesta i mislim da je to jedan od razloga proslave vanka, objasnili su nam iz “Rusulice”.

Domjenci više nisu samo rezervirani za vikend, već se održavaju i tijekom tjedna, odnosno kada termini to dopuste.

– Krajem listopada krenule su već rezervacije, a imamo i dosta dostava i cateringa. Božićni domjenci su svojevrsni team building i način da se zaposlenici opuste u ležernijoj atmosfera, objasnili su nam iz “Vagabundo Event Centra”.

Velike su gužve i u ostalim restoranima ovih dana, ali sve ovo ipak nije razlog da ne pokušati naći neku last minute rezervaciju, pa taman u nekom “livom terminu”. 

izvor: slobodnadalmacija.hr

Share.

Leave A Reply