Getani više nemaju strpljenja za razvratne turiste: “Hitno tražimo sastanak s odgovornima u Gradu”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Stanovnici najužeg grada Splita više nemaju strpljenja za strane turiste koji su iz godine u godinu sve gori. 

Nemaju više tolerancije za golotinju, alkoholiziranost i ostale postupke koji su sve, samo ne – civilizirani. 

Danas su poslali priopćenje kojim obaviještavaju da će tražiti od nadređanih zabranu javnog okupljanja, reguliranje glazbe i koncerata uživo, žurno uvođenje noćne smjene za komunalne redare…

Njihovu priopćenje prenosimo u nastavku:

– Kao grupa stanara udružena u građansku inicijativu Get Getanima, smatramo nužnim reagirati na ponašanje pojedinih turista. Naime, svjedoci smo turističkih rekorda koje naš grad ostvaruje, a prepoznajući važnost ove grane djelatnosti za veliki broj naših sugrađana i poslovnih subjekata, do sada smo tek pojedinačnim prijavama reagirali prema nadležnim službama na kršenja pozitivnih zakonskih propisa.

Međutim, odavno je i zadnja kap prelila čašu strpljenja kojeg smo imali, a razumijevanja za sezonu nestalo je već nakon mjesec dana nespavanja.
Nedopustiv je teror kojem smo cijele sezone izloženi od pojedinih turista te od strane onih koji im te usluge pružaju. Apsolutno neprihvatljivim smatramo ponašanje alkoholiziranih pojedinaca jer uriniranja i povraćanja odavno već nisu sporadični događaji, a također smo zatrpani smećem te izloženi buci i gužvi.
Podsjećamo kako je gradski kotar Grad točno što mu naziv i govori: gradski kotar, naseljen iscrpljenim stanarima koji NE žive od turizma.
Nastavno na sve prethodno izneseno, hitno tražimo sastanak s odgovornima u Gradu te tražimo:
1. Hitna zabrana javnog okupljanja 20 i više ljudi radi organiziranog ispijanja alkohola tzv. pub crawl i zabrana rada noćnim klubovima u naseljenim mjestima.
2. Reguliranje glazbe i koncerata uživo, zabrana korištenja zvučnika i pojačala na otvorenom te rigorozne kazne za ulične svirače koji koriste pojačala.
3. Revizija svih privremenih dozvola te pojačan nadzor nad “sivim” zonama: fast food koji je u stvari restoran, apartmani koji su hoteli, iznajmljivanje u domaćinstvu koje je u stvari apartman i slično.
4. Žurno uvođenje noćne smjene za komunalne redare i/ili zaštitare u spomeniku kulture.
5. Zaključavanje kanti za komunalni otpad kojim se mogu koristit samo stanari te rigorozne kazne za nepropisno odložen otpad.
Zaključno, pojedine medije ovim putem molimo da prilikom objave sadržaja iz grupe na svojim portalima NE stvaraju “humorističnu” atmosferu događaja iz gradskog kotara Grad. – stoji u objavi.
izvor: dalmacijanews.hr

Share.

Leave A Reply