Gradu Splitu 22,5 milijuna kuna bespovratnih sredstava za izgradnju novih vrtića

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Gradu Splitu odobreno je 22,5 milijuna kuna bespovratnih sredstava za izgradnju novih vrtića na Kili i Pujankama! Rezultat je to uspješne prijave Razvojne agencije Split – RaST na Javni poziv za izgradnju, dogradnju, rekonstrukciju i opremanje predškolskih ustanova u okviru Nacionalnog plana oporavka i otpornosti za razdoblje od 2021. do 2026. godine. Gradu Splitu dodijeljen je maksimalni iznos bespovratnih sredstava koji je mogao biti ostvaren iz NPOO-a sukladno pravilima Poziva, pa je za izgradnju i opremanje Dječjeg vrtića Kila zatraženo i odobreno 11.520.000,00 kn, a za Dječji vrtić Pujanke 10.944.000,00 kn bespovratnih sredstava.

Svaki od dva nova vrtića moći će primiti po 128 djece, 48 jasličke i 80 vrtićke dobi, što je ukupno 256 novih mjesta u gradskim vrtićima. – „Ovo je još jedan korak dalje prema našem cilju da svako dijete u Splitu ima osigurano mjesto u vrtiću. Čestitam svima koji su radili na prijavi i ostvarili izvrstan rezultat. Veselimo se skoroj izgradnji novih vrtića za naše najmlađe, koji će po arhitektonskim rješenjima i pedagoškom standardu biti na najvišoj suvremenoj razini“, kazao je gradonačelnik Ivica Puljak.

Prepoznajući potrebu za većim brojem kapaciteta dječjih vrtića, podsjećamo, Grad Split je u suradnji s Društvom arhitekata Split proveo javne natječaje za izradu idejnih arhitektonsko-urbanističkih rješenja za dječje vrtiće Kila i Pujanke. Na natječaju za DV Kila prvu nagradu dobio je Arhitektonski biro Ante Kuzmanić, a za DV Pujanke njiric+ arhitekti. Provedbom arhitektonskih natječaja osiguralo se projektiranje vrtića po najvišim strukovnim standardima, kao i da djeca i svi budući djelatnici vrtića, imaju najbolje moguće uvjete boravka i rada. Dodjelom bespovratnih sredstava sada je osiguran i značajan dio financijske konstrukcije za skoru realizaciju projekata od strateškog interesa za Grad Split.

Share.

Leave A Reply