Izdana lokacijska dozvola za Žnjanski plato, Vlada raspisuje natječaj za koncesiju

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Dan nakon što je Vlada Republike Hrvatske na svojoj sjednici donijela odluku o raspisivanju natječaja za dodjelu koncesije za uvalu Žnjan, izdana je lokacijska dozvola za uređenje ovog područja, priobalnog pojasa Žnjanskog platoa.

Veliki su to koraci bliže konačnom privođenju svrsi ovog splitskog prostora, koji će se urediti prema prvonagrađenom projektnom rješenju arhitekata Ivana Jurića, Mirjane Radoš, Marina Kaliterne i Luke Mužinića iz Arhitektonskog biroa Ante Kuzmanić iz 2018. godine, a koji je nastao na temelju prijedloga i potreba građana Splita koji su svoja razmišljanja podijelili u prethodno provedenoj anketi. Koncesija za Žnjan se daje na rok od 40 godina, a njena procijenjena vrijednost iznosi više od 1,8 milijardi kuna. Visina potrebnih ulaganja za realizaciju projekta procijenjena je na iznos od 200 milijuna kuna.

Uvođenje reda na Žnjanskom platou započelo je u listopadu 2017. godine kada je uklonjeno 27 nelegalnih ugostiteljskih objekata. – Procedura koju smo otad prošli bila je i teška i duga. Očekivali smo da će sve ići brže, no bilo je otpora s nekoliko razina. Zadovoljan sam što smo današnjim dobivanjem lokacijske dozvole te Vladinim raspisivanjem natječaja za koncesiju napravili ogroman pomak do cilja na kojem radimo više od tri godine, a to je konačno uređenje ovog prostora koji stoji neiskorišten od 1998. godine i stvaranje javnog prostora na korist građana. Zahvaljujem ljudima koji su cijelo ovo vrijeme radili na ovom projektu, veselim se daljnjoj suradnji na realizaciji športsko-rekreacijskog prostora, najveće zelene oaze i čiste plaže na površini od 220.000 metara kvadratnih – kaže gradonačelnik Andro Krstulović Opara te zaključuje kako se dobivanjem lokacijske dozvole došlo do točke s koje nema povratka.

Share.

Leave A Reply