Jasno je da nitko ne čisti Tursku kulu ili to jako rijetko radi. Ali čija je to odgovornost? U ‘Čistoći‘ peru ruke, a i u ‘Parkovima‘ imaju opravdanje…

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Pisali smo jučer o škovacama na Turskoj kuli, glavnom javnom punktu za testiranje na koronavirus. To je postao u svibnju ove godine kada je onaj u Trajektnoj luci otišao u prošlost. 

Nekadašnja zelena oaza, postala je odlagalište otpada. Smeće na sve strane po onome što bi trebale biti zelene površine, ali su u realnosti spržena trava. Kontejner pun smeća, a hladovine ni za lijeka.

Tragom toga, kontaktirali smo Lukšu Regja, direktora Čistoće. Jedina njihova dužnost na tom otužnom parkiralištu jest pražnjenje kontejnera, objašnjava nam.

– Mi nemamo ništa s tim. Kontejner je postavljen temeljem zahtjeva Nastavnog zavoda za javno zdravstvo i dolazimo ga prazniti po njihovom pozivu, rekao nam je Regjo.

Izgleda da ni taj kontejner nije spriječio neodgovorne građane u bacanju otpada po onome što bi trebale biti zelene površine.

Ante Čizmić/Cropix

Kontaktirali smo potom Parkove i nasade. Gordan Tahirbegović, voditelj Odjela održavanje gradskog zelenila rekao nam je da se zelene površine na Turskoj kuli održavaju po nalogu nadležnih službi Grada. Zadnji su takav nalog dobili prije početka punkta za cijepljenje kada su pokosili i očistili zelene površine. Dakle, u svibnju.

– Nakon toga počinje s radom punkt za cijepljenje i bilo je za očekivati da će organizator cijepljenja voditi računa o čistoći površina oko punkta, kažu nam i pritom naglašavaju da travu mogu kositi samo nedjeljom u ranim jutarnjim satima kada je parking prazan. Stoga izgleda da će košnja još neko vrijeme pričekati. 

Potvrđuju nam i da su upravo jutros dobili novi nalog, a podsjećamo da smo na lošu situaciju na Turskoj kuli ukazali baš jučer. Slučajnost? Procijenite sami.

izvor: slobodnadalmacija.hr

Share.

Leave A Reply