Obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Polaganjem vijenaca na Gradskom groblju Lovrinac i u Parku hrvatskih branitelja te spuštanjem 22-metarske trobojnice sa zgrade Gradske uprave u srijedu, 4. kolovoza, počinje program obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 26. obljetnica VRO Oluja kojega organiziraju Grad Split i Koordinacija splitskih braniteljskih udruga.

Program, koji će se odvijati u skladu s važećim epidemiološkim mjerama, nastavit će se sv. misom zahvalnicom u crkvi Gospe od zdravlja u 19 sati, nakon koje će uz pratnju Gradske glazbe Split uslijediti mimohod hrvatskih branitelja s ratnim zastavama od Trga Gaje Bulata, preko Marmontove ulice, ulice kralja Tomislava, Zagrebačkom do spomenika prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu te povratno Rivom i Marmontovom do Trga Gaje Bulata.

Potom će u 20.45 sati na Trgu Gaje Bulata uslijediti svečanost na kojoj će se građanima obratiti gradonačelnik Ivica Puljak i župan Blaženko Boban, a u ime branitelja i stradalnika Domovinskog rata Zoran Buzdovačić, predsjednik splitske HVIDRE. Bit će prikazan i desetominutni film o VRO Oluja.

Obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja završit će velikim vatrometom na Rivi u 23.00 sata

Share.

Leave A Reply