Objavljen novi Pravilnik o davanju stanova u najam: Prioritet pri dodjeli bit će socijalno najugroženiji građani

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Razlog donošenju novog Pravilnika je upravo potreba da se u prioritet pri utvrđivanju budućih korisnika gradskih stanova stavi socijalno najugroženije građane poput osoba s utvrđenim invaliditetom, samohranih roditelja, roditelja njegovatelja… U utvrđivanju novih mjerila, uz predstavnike Službe za gospodarenje gradskom imovinom sudjelovali su i predstavnici Upravnog odjela za socijalnu skrb, zdravstvenu zaštitu i demografiju, Centra za socijalnu skrb Split i Udruge Most.

Izradi novog Pravilnika i utvrđivanju novih mjerila pristupilo se nakon što Povjerenstvo za davanje stanova u najam nije usvojilo Prijedlog Liste reda prvenstva utvrđen po Natječaju za davanje u najam stanova socijalno ugroženim građanima Grada Splita raspisanom još 14.11.2019. godine, a na koji je podneseno ukupno 242 zahtjeva.

Gradonačelnik Puljak je zbog toga donio Zaključak o poništenju spomenutog natječaja, a tijekom rujna se planira raspisivanje novog Natječaja za davanje u najam stanova socijalno ugroženim građanima Grada Splita.

Share.

Leave A Reply