Održana konferencija za medije nakon sastanka gradonačelnika Ivice Puljka s predstavnicima klubova vijećnika

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Nakon sastanka gradonačelnika Ivice Puljka i njegovog zamjenika Antonia Kuzmanića s predstavnicima klubova vijećnika stranaka u Gradskom vijeću, na kojem su razgovarali o podnošenju ostavki i narednim aktivnostima do novih izbora, danas je u atriju Gradske uprave održana konferencija za medije.

-Dogovorili su da će se idući tjedan održati sjednica Gradskog vijeća na kojoj će se donijeti odluke koje su važne kako bi Grad mogao funkcionirati, a donijet će i Odluku o raspisivanju kotarskih izbora za 26. lipanj. Ideja je da se kotarski izbori, izbori za gradonačelnika i izbori za Gradsko vijeće održe u istom danu.- izvijestio je gradonačelnik Ivica Puljak predstavnike medija i pozvao članove HDZ-a, čiji se predstavnici  kao ni oni iz HGS-a nisu odazvali današnjem sastanku, da daju ostavke jer sada imaju priliku raspustiti Gradsko vijeće. Svoju ostavku će, kako je kazao, zajedno sa zamjenikom Bojanom Ivoševićem podnijeti u petak, dok će njegov drugi zamjenik Antonio Kuzmanić pripremiti svoju ostavku, ali će je urudžbirati zajedno s članovima HDZ-a.

Prema izjavi gradskog vijećnika Davora Matijevića ostavke će podnijeti i vijećnici SDP-a, dok vijećnica Branka Ramljak to neće napraviti, ali se ne namjerava ni kandidirati na predstojećim izborima.

– Osjećam se neugodno već duže vrijeme što se tiče političke situacije u gradu. Mislila sam da će mi ta neugodnost pasti ako se i sama uključim, ali nije. Sve što se događa još jednom govori o tome koliko je naš grad čudan, da ne kažem da smo cirkus, i ja sam dio toga cirkusa, i jedini način da iz njega izađemo su izbori. Ja neću ići na druge izbore, ne očekujem neke promijene i za očekivati je da ćemo se ubrzo naći u istoj situaciji. Ne bi prihvatila ponudu da budem povjerenica za Grad, jer sam i ja dio ove garniture, meni je važno je li nešto korektno i moralno. Mi ostavku dati nećemo jer je vrlo komplicirano doći do posljednjeg 31. na listi birača, vidjet ćemo kako će se situacija razvijati – kazala je Ramljak.

Svog kandidata za gradonačelnika prema riječima Josipa Markotića imat će i splitski Most, a ostavku su ovjerili kod javnog bilježnika, ali će je protokolirati nakon predstojeće sjednice Gradskog vijeća na kojoj bi po njemu trebalo donijeti neke za grad važne odluke. Svoju ostavku jutros je prva protokolirala  gradska vijećnica Tamara Visković, a situaciju s ostavkama i novim izborima ih je, kako je rekla, zatekla i dovela pred gotov čin.

Share.

Leave A Reply