Parking strava na Pujankama: Napunili smo gradski proračun kaznama u samo jedno poslijepodne!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Svaki Splićanin zasigurno mašta o tome da u gradu barem jednom pronađe parking iz prve. I dok neki kruže satima čekajući na svoje mjesto, oni pak snalažljiviji se nepropisno parkiraju gdje god žele. 
Osnivanje vlastitih parkirnih mjesta na Pujankama dovelo je do toga da se dva pješaka više ne mogu mimoići na trotoaru.

Roditelj s dječjim kolicima mora prolaziti cestom jer su vozila zagradila normalne puteve. Postavlja se pitanje i kako ljudi ulaze u svoje domove kada su im automobili parkirani tik do ulaznih vrata. 

Pauk služba smještena upravo na Pujankama po svemu sudeći tolerira nekulturno ponašanje ekipe s kvarta – ne diže im vozila i ne piše im kazne. Je li možda sklopljen nekakav dogovor između stanovnika Pujanki i službe? 

A što grad čini po tom pitanju? Očigledno ništa.
  
Mi smo odlučili brojati koliko je tih vozila nepropisno parkirano u jedno obično poslijepodne i koliko bi puta pauk služba trebala intervenirati. 

Jednom, dvaput, triput… Četrdeset i sedmi put. U jedno poslijepodne služba je imala priliku pomaknuti 47 različitih vozila i svakom vlasniku naplatiti po, prosječno, 450 kuna.  

S obzirom na to da nadređeni nisu reagirali, mi smo napisali kazne u iznosu od 21.150 kuna.  

Posve zanimljiva cifra ‘zarađena’ u samo nekoliko minuta šetnje Pujankama. Hoće li ona biti dovoljna da trgne nadležne ili će trotoari jednostavno biti namijenjeni vozilima, a kolnici pješacima?

izvor: dalmacijanews.hr

Share.

Leave A Reply