Pitali smo Ivoševića zašto se stalo s uređenjem prometnica otkad je Split preuzela Puljkova ekipa. Njegov odgovor se neće svidjeti bivšoj gradskoj vlasti

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Nema doba godine kada nas ne iznervira gužva na dijelovima gradskih prometnica koji se eto, baš tada, preuređuju, rekonstruiraju, grade ili pak samo – popravljaju.

Nama se učinilo kako od dolaska nove gradske vlasti – to baš i nije slučaj, pa smo pitali dogradonačelnika Bojana Ivoševića gdje je došlo do “kratkog spoja”, zar više nije Grad u “ljubavi” s Pointom koji je zadužen za popravke na pločnicima i Cestarom, koji skrbi o kolnicima.

– Mislim da je sve naše građane frustriralo da se najviše kopaju ceste za vrijeme ljeta, ali ne leži samo u tom grmu zec, priznao nam je Ivošević i pojasnio:

– Valjda svaki put kada je predizborna godina vlast koja je tada u poziciji, do petog mjeseca, do izbora, ima potrebu se što više svidjeti građanima i možda pospješiti svoj rezultat, tako da se mogu na neki način pohvaliti. E, pa, gotovo sva sredstva za održavanje naših cesta i nogostupa su u jednom “PR stantu” iskorištena do svibnja, kazao je.

– Mi sada radimo ono što se interventno mora sanirati, što ugrožava i pješake i vozače, a za neke ozbiljnije zahvate u ovom proračunu trenutno nema sredstava. To je ono što smo naslijedili od bivše gradske vlasti. Hoće li biti rebalansa i što će ući u proračun, o tome ćemo tek pričati. Ono što ste vidjeli, što je na moment zabljesnulo kroz četvrti i pet mjesec – to smo platili iznosom skoro cijelog godišnjeg održavanje naše infrastrukture, kazao je dogradonačelnik.

Svjestan je kako je taj budžet ionako skroman, nada se kako će ga gradsko vijeće u nekoj budućnosti povećati, a do tada:

– Gledat ćete bagere, ali nećete prekomjerno trošenje novca, rekao je Ivošević.

izvor: slobodnadalmacija.hr

Share.

Leave A Reply