Poskupljuje odvoz otpada u Splitu, direktor Čistoće: “Ako ne budemo jedinstveni, sve će otić kvragu!”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Tvrdnja kako će “ne promijenimo li sklop u glavi, Split postati Napulj za tri godine” odjeknula je medijskim prostor prije nekoliko dana kada je Ivica Karoglan, prvi čovjek splitske Čistoće, o tim domaćim problemima govorio za naš portal. U tijeku je postavljanje polupodzemnih kontejnera diljem grada, a budućnost je i povećanje cijene odvoza otpada koju su, na današnjoj sjednici, donijeli vijećnici.
Ta nova Odluka o načinu pružanja javne usluge sakupljanja komunalnog otpada na području Splita kao zaključak će imati minimalnu javnu uslugu od 33,90 kuna s PDV-om, a korisnici koji nisu kućanstvo plaćat će 113 kuna. Uz minimalni, fiksni dio, korisnici će plaćati još 0,22 kuna po litri miješanog komunalnog otpada.
Brojke je u istu rečenicu stavila Lidija Bekavac iz redova stranke HGS govoreći kako će nova Odluka značiti povećanje i po fiksnom i po varijabilnom dijelu. Ukupno za oko 43 posto.
Kako se radi o najjeftinijoj usluzi u državi, dok u isto vrijeme govorimo o najozbiljnijem problemu, nije se libio reći zamjenik gradonačelnika Bojan Ivošević. 
Ovakav scenarij je najmanje što se može dogoditi, misleći o “pucanju šavova” na Karepovcu, kazao je Karoglan.
– Ovih 14 kuna koji će se prosječno dignuti po domaćinstvu mjesečno je litra goriva. Udar je to, nije to sporno, ali 2008. godine, kad je gorivo bilo sedam kuna, a uz to da ga mi trošimo 50 tisuća litara mjesečno, je znatno povećanje cijene s obzirom na ovo razdoblje kada je gorivo gotovo 14 kuna. 
– Ako ne budemo svi jedinstveni, sve će otić k vragu. Ovo je ulaganje bez povrata, jedini je povrat čisti Split – dodao je Karoglan.
Čistoća ima, odgovorio je prvi čovjek na pitanje oporbenog Jakše Balova iz HDZ-a, gotovo 28 milijuna kuna oročenih sredstava koje će se uložiti u sustav gospodarenja otpadom, u narednom razdoblju.
izvor: dalmacijanews.hr

Share.

Leave A Reply