„Promet“ dodatno „pomladio“ vozni park: Korištenjem EU fondova i preustrojem od najvećeg „gubitaša“ do moderne i uspješne gradske tvrtke

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Gradski prijevoznik „Promet d.o.o.“ priveo je kraju još jedan veliki projekt financiran sredstvima EU fondova.  Ovog puta radi se o nabavci još 47 novih autobusa vrijednoj ukupno 109.351.500,00 kuna, od čega je 85% financirano sredstvima europskih fondova, dok je 15% ulaganje tvrtke.

Putem ovoga projekta nastavila se nabava onih vrsta autobusa koje je „Promet“ i ranije nabavljao europskim sredstvima, a to su zglobni gradski niskopodni autobusi, solo gradski niskopodni autobusi te solo gradski polu-niskopodni autobusi. Novost je da se ovim projektom uspjela realizirati i nabava  drugih vrsta autobusa koji su važni za prijevoz putnika, osobito u zagorskom dijelu naše županije, a to su solo prigradski visokopodni autobusi, mini gradsko/prigradski polu-niskopodni autobusi te mini prigradski autobusi. – „Mi smo ogledni primjer kako europski fondovi mogu pomoći da se tvrtka u ozbiljnim problemima preustroji i uzdigne na visoki razvojni nivo. Od najveće i najgore gradske tvrtke postali smo moderna tvrtka s racionalnim i pozitivnim poslovanjem, najsuvremenijom tehnikom i tehnologijom“, rekao je prvi čovjek „Prometa“ Miroslav Delić najavivši novi razvojni ciklus tvrtke u cilju daljnjih unaprjeđenja funkcionalnosti javnog prijevoza.

Najveću podršku u tome imat će i dalje u Gradu Splitu koji veliku pozornost posvećuje razvoju i realizaciji projekta Urbane mobilnosti, pri čemu je javni prijevoz jedna od ključnih komponenti. Upravo to je, uz čestitke i zahvale svima uključenima u projekt, istaknuo gradonačelnik Ivica Puljak. – „ Cilj je uvezati sve elemente urbane mobilnosti, smanjiti udio automobila, dodatno ojačati javni prijevoz, redefinirati javni parking, implementirati projekt garaža, proširiti sustav javnih bicikla, proširiti pješačke zone i povećati sigurnost“,  rekao je gradonačelnik predstavivši temeljne odrednice strateškog projekta Grada. – „Moramo ulagati, ali i mijenjati navike. Javni gradski prijevoz u tom je planu jedna od ključnih karika i on mora biti dobar i kvalitetan, što već sada je, a mi ćemo i dalje podržavati sve što ide u smjeru daljnje modernizacije, dostupnosti i kvalitete usluge građanima“, poručio je gradonačelnik Puljak.  

Spomenimo kako će se isporukom novih autobusa prosječna starost voznog parka „Prometa“ spustiti na 4,5 godina, dok je 2019. godine ona bila preko 14 godina. Završetkom ovog projekta „Promet“ je tako od 2019. do danas realizirao gotovo 300 mil. kuna vrijedne projekte koji su iskorišteni za tehničko-tehnološku obnovu tvrtke.  

Share.

Leave A Reply