Prva gradnja vrtića nakon 10 godina – Počela rekonstrukcija DV Ružmarin na Trsteniku

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Radovi na dugo očekivanoj rekonstrukciji i dogradnji dječjeg vrtića Ružmarin počinju danas. Projekt, vrijedan gotovo 20 milijuna kuna, će osigurati poboljšanje uvjeta boravka vrtićke djece i povećati dosadašnje kapacitete. 

Rekonstrukcijom postojeće zgrade vrtića i dogradnjom novih prostora osigurat će se 6 novih grupnih soba, a planirana je i rekonstrukcija postojeće kuhinje čiji će kapacitet biti do 1000 obroka. To će ujedno biti i centralna kuhinja za sve vrtiće u sastavu gradske ustanove DV Cvit Mediterana. Predviđena je i zamjena energenta za grijanje i hlađenje, električnu energiju zamijenit će plin kao energetski učinkovitija i ekonomičnija opcija.

Izvođač radova je tvrtka Tramont d.o.o. Split, stručni nadzor obavljat će Raster d.o.o. Split, dok je predviđeni rok za dovršetak jesen ove godine.

– Za potrebe pristupa gradilištu i same organizacije gradilišta na dijelu postojećeg makadamskog parkirališta postavit će se zaštitna ograda i signalizacija. Stanarima u Ljubićevoj ulici unaprijed zahvaljujemo na razumijevanju i strpljenju za vrijeme trajanja radova – poručili su iz Grada.

izvor: dalmatinskiportal.hr

Share.

Leave A Reply