Puljak najavio što će Grad poduzeti zbog visokih cijena energenata: ‘Zamijenit ćemo rasvjetu u gradu i u tunelu Marjan s LED rasvjetom, a na krovove javnih institucija postaviti solarne panele‘

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Splitski gradonačelnik Ivica Puljak za N1 je najavio što misli poduzeti kako bi se gradska uprava izborila s velikim cjenovnim udarom zbog velikog poskupljenja energenata.

Za sam Grad Split još nisu stigli veći računi jer imamo ugovor za isporuku struju koji traje do iduće godine, ali jesu drugim ustanovama, kao što su škole, “Promet”, “Čistoća”…”, naveo je Puljak.

Najavio je da će Grad sa svoje strane napraviti sve što može da se uštedi što je više moguće.

– Zamijenit ćemo cijelu rasvjetu u gradu s LED rasvjetom, kao i rasvjetu u tunelu Marjan. Zatim ćemo na krovove svih javnih institucija postaviti solarne panele – kazao je Puljak dodajući da će se pridružiti i drugim gradovima i općinama u inicijativi upućenoj Vladi da im i ona pomogne.

Na pitanje gdje će nabaviti sredstva za LED rasvjetu i solarne panele, kazao je kako neka sredstva ima Grad, za neke stvari će podignuti kredite, dok za neke stvari postoje fondovi koji ulažu u te stvari.

Na tešku se situacijiu žale i poduzetnici, kaže Puljak.

– Razgovaramo s njima, oni se stvarno jako žale na činjenicu da se sav teret poskupljenja prelio na poduzetnike i sada na javnu upravu. Mi možemo samo zagovarati da se taj teret ravnomjerno rasporedi na sve.

Jako je važno, s obzirom da svi moramo štedjeti, to da ćemo racionalizirati našu javnu upravu i gradske tvrtke”, poručio je gradonačelnik za N1.

Share.

Leave A Reply